29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Σημαντική παρέμβαση σχετικά με το πολιτικό ήθος και ειδικά με το έλλειμα πολιτικού ήθους που χαρακτηρίζει το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, κάνει η δημοτική σύμβουλος κ. Αμαλία Τόκα γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου Ρ-Π.

Αιτία για το ακόλουθο καυστικό σχόλιό της σχετικά με τη συμπεριφορά του δημάρχου, στάθηκε η απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντί της (κάτι που κατ’ επανάληψη συμβαίνει τόσο σε άλλους συναδέλφους της, όσο και προς κάθε πολίτη που τολμά να κρίνει το δήμαρχο), όταν τον ρώτησε. όπως δικαιούται, πριν τη συζήτηση του τακτικού θέματος για νέες συμβάσεις υπαλλήλων βάση νόμου, πόσες είναι οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος αντί να της απαντήσει την απλή αυτή ερώτηση, άρχισε να την υποτιμά χαρακτηρίζοντάς την αδιάβαστη κι άλλες ακόμα πιο υποτιμητικές για την ιδιότητά της εκφράσεις, επειδή θα έπρεπε να γνωρίζει την απάντηση μπαίνοντας στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, χωρίς ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση που του υποβλήθηκε.

Ακολουθεί αναλυτικά η παρέμβαση της κ. Αμαλίας Τόκα:

Σε μερικούς ανθρώπους  όταν τους δίδεται η εξουσία, πολλές φορές παρατηρείται έντονο έλλειμμα πολιτικού ήθους στην έκφραση, τόσο της συμπεριφοράς τους (αυταρχικοί, αλαζονικοί, καθεστωτικοί) όσο και στον λόγο τους (απαξιωτικός, επαίσχυντος, «φτωχός»).

Έλλειμμα πολιτικού ήθους  διαπιστώνεται στον ίδιο Δήμαρχο κ. Μπουρνούς ο οποίος παραβιάζει  απροκάλυπτα τον κώδικα λειτουργίας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου. Η αλαζονεία της εξουσίας του, δεν του επιτρέπει  να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και αμοιβαίο προς τους άλλους σεβασμό. Η αλαζονεία,  του  επιτρέπει  να εκτρέπεται σε καταφρονητικές δηλώσεις και προσωπικές επιθέσεις διαταράσσοντας  την ομαλή λειτουργία της συνεδρίασης.  

Το έλλειμμα του πολιτικού ήθους, θα αμβλυνθεί όταν οι πολιτικοί θα έχουν την ικανότητα και την προθυμία ν’ ακούνε ερωτήσεις, να δέχονται  κριτική για πράξεις τους ή παραλείψεις τους ή νέες προτάσεις από κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα και χρέος –που απορρέει από το πολιτικό του ήθος- να ακούει, να ρωτάει, να κρίνει, να αμφιβάλλει, να αμφισβητεί, να αποκαλύπτει (με τεκμήρια),να προτείνει, να διαμαρτύρεται, με πρώτο κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας όπου εντάσσεται και το δικό του συμφέρον.

Η Δημοτική σύμβουλος

Αμαλία Τόκα 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα