28.1 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑ6 ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ FOOD EXPO 2018 ΑΠΩΝ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ!

6 ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ FOOD EXPO 2018 ΑΠΩΝ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ!

Είναι η πρώτη φορά φέτος που οι Μεσογείτικοι δήμοι (Σπάτα-Άρτεμις, Παιανία, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Σαρωνικός, Λαυρεωτική) συμμετείχαν στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών της ΝΑ Ευρώπης FOOD EXPO 2018 και μάλιστα με ιδιαίτερο σήμα αναγνώρισης της γεωγραφικής-παραγωγικής δυναμικής τους.

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με τις θέσεις των  Δημοτικών Εκθεσιακών  χώρων, με τους δήμους των Μεσογείων σε κεντρικό σημείο, η επιμέλεια της δημιουργίας των κατασκευών, ο εξοπλισμός τους από την εταιρεία που διοργάνωσε την έκθεση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της  Μεσογείτικης γης που προέβαλαν οι επιχειρήσεις του κλάδου δημιούργησαν μια εικόνα  ελκυστική, αξιόπιστη και σοβαρή για την επίτευξη των στόχων τόσο  των  Μεσογείτικων Δήμων όσο και των επιχειρηματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών των Μεσογείων που συμμετείχαν.

Η δυναμική που επιτεύχθηκε με την ομαδική έκθεση των προϊόντων των Μεσογείων, ανέδειξε σε μέγιστο βαθμό ότι ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να υπάρχει και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αν. Αττική, μια κι ο Αττικός αμπελώνας εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος παρά την αλλαγή χρήσης γης για άλλες δραστηριότητες (αεροδρόμιο, ιππόδρομος κλπ.).

Έτσι η διεθνής έκθεση και το πλήθος ανθρώπων του χώρου εντός και εκτός Ελλάδος που παραβρέθηκε, έδωσε τη δυνατότητα σε παραγωγούς και επιχειρηματίες της Αττικής να εξασφαλίσουν τη συνεργασία εταιρειών εστίασης κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που είναι βεβαίως το θέσφατο.

Απών ο Μαραθώνας  

Μεγάλος απών ο δήμος Μαραθώνα που όπως όλοι γνωρίζουν έχει μεγάλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και ως εκ τούτου κατέχει προνομιακή θέση στην Αττική. Το ερώτημα ακόμα και μεταξύ παραγωγών των Μεσογείων είναι γιατί ο Μαραθώνας δεν εκμεταλλεύτηκε τη τεράστια δυνατότητα που δίνει η συμμετοχή σε μια τέτοιου βεληνεκούς έκθεση.

Γνωρίζοντας βέβαια την απουσία της δημοτικής αρχής υπό τον δήμαρχο κ. Ψηνάκη, καθείς μπορεί να καταλάβει ότι ο πρωτογενής τομέας της περιοχής, παραγωγοί και επιχειρήσεις, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με το προσωπικό και μόνο αγώνα τους. Όπως και να το κάνουμε η συμμετοχή σε μια τέτοια διεθνούς ακτινοβολίας έκθεση γίνεται ισχυρότερη υπό τη σκέπη του εκάστοτε δήμου.

Άρα η επιλογή ενός αιρετού σχήματος κι ενός δημάρχου που θα μπορέσει να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα του Μαραθώνα, με ενδιαφέρουσες προτάσεις εξωστρέφειας της παραγωγής, είναι ένα ακόμα στοιχείο πάνω στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουν οι ψηφοφόροι. Οι Δήμαρχοι των Μεσογείων με όλα τα προβλήματα που έχουν, δείχνουν αδιάβλητο και αμετακίνητο ενδιαφέρον στην προώθηση του αγροτικού τους προϊόντος, γιατί όχι κι ο Μαραθώνας;                                                                                      

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα