21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔέσποινα Γκικάκη – Ιάσων Κάροου: Ζευγάρι ισχυρών συμβολισμών προς επίλυση διαφορών

Δέσποινα Γκικάκη – Ιάσων Κάροου: Ζευγάρι ισχυρών συμβολισμών προς επίλυση διαφορών

Παρά τις όποιες διαφωνίες πιθανόν υπάρχουν κατά καιρούς η Δέσποινα κι ο Ιάσων έχουν κατορθώσει να επιλύουν με τον καλύτερο τρόπο προβλήματα, που σε άλλες περιπτώσεις προκαλούν παράλογες εντάσεις.

Η Δέσποινα Γκικάκη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ. Ο Ιάσων Κάροου μέλος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων «Octopus”. Οι δυο τους είναι μόνιμοι κάτοικοι των ορεινών του ενιαίου δήμου. Η Δέσποινα κατοικεί στο Πικέρμι κι ο Ιάσων στο Νέο Βουτζά.

Σημείο αναφοράς και των δύο το λιμάνι της Ραφήνας. Λιμάνι της καρδιάς τους για το οποίο καθένας απ’ τη θέση ευθύνης του, φροντίζει  για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η Δέσποινα με τη θεσμική της ιδιότητα φροντίζει όχι μόνο ν’ αναδείξει – αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του λιμένος, αλλά παράλληλα προσπαθεί να εδραιώσει μια συνεργασία αρχών με τη δημοτική αρχή, όπου ο ένας θεσμός θα σέβεται τις αρμοδιότητες του άλλου, χωρίς εντάσεις και διαπληκτισμούς.

Απ’ την πλευρά του ο Ιάσων «αιρετικός» ως προς τις απόψεις του, δε διστάζει να σχολιάζει καυστικά ότι θεωρεί εσφαλμένη επιλογή για το λιμάνι με επίκεντρο τα δίκαια των αλιέων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παρά τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν κατά καιρούς η Δέσποινα κι ο Ιάσων έχουν κατορθώσει να επιλύουν με τον καλύτερο τρόπο προβλήματα, που σε άλλες περιπτώσεις προκαλούν παράλογες εντάσεις.

Απόδειξη όσων προαναφέραμε η εικόνα των δύο χτες Σάββατο 18/6 κατά τη διάρκεια του καθαρισμού στο βυθό του αλιευτικού καταφυγίου, με ένα πλατύ χαμόγελο να φωτίζει τα πρόσωπά τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα