22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο μεταβατικός δήμαρχος Μαραθώνα Γιάννης Ζαγάρης αποτελεί απτό παράδειγμα για το πώς εννοείται και εφαρμόζεται στην πράξη η συνεργασία κι η συναίνεση που απαιτείται για την ανασυγκρότηση ενός ταλαιπωρημένου δήμου όπως ο Μαραθώνας, μετά την μοιραία θητεία Ψηνάκη.

Οφείλουμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε απ’ τις ενέργειες του κου Ζαγάρη που ανέλαβε δήμαρχος μετά την παραίτηση Ψηνάκη κι ο οποίος αμέσως μετά τις εκλογές ανέλαβε πρωτοβουλίες ώστε ο δήμος να είναι ανοικτός για την ενημέρωση όλων των επικεφαλής παρατάξεων, κυρίως όμως του νέου Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα, τον οποίο όχι μόνο κάλεσε να συνεργαστούν ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένος όσων αφορούν το δήμο όταν αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του από 1η Σεπτεμβρίου, αλλά του παραχώρησε και γραφείο στο δήμο για να κάνει πιο άνετη και άμεση την ενημέρωσή του.

Συναντήσαμε τους δύο άντρες τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στο Γραμματικό όπου κι οι δύο τόνισαν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος μετά την αποσυντόνιση των πάντων κατά την διάρκεια της θητείας Ψηνάκη. Το ελπιδοφόρο μήνυμα έρχεται απ’ την προαναφερόμενη πρωτοβουλία του Γιάννη Ζαγάρη, που αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους νέους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Μια πρωτοβουλία και μια πραγματικότητα που αν συνεχιστεί και στην συγκρότηση της νέας δημοτικής αρχής, θα σηματοδοτήσει την απαρχή της νέας διαδρομής ώστε ο Δήμος Μαραθώνα ν’ αποκτήσει ξανά την αίγλη που δικαιωματικά του ανήκει.

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο κος Γιάννης Ζαγάρης γέννημα θρέμμα της τοπικής κοινότητας Μαραθώνα, παρά τον περιορισμένο χρόνο της μεταβατικής θητείας του, αποτελεί ήδη σταθμό, τιμώντας το γράμμα και το νόημα της απλής αναλογικής που επέβαλε για πρώτη φορά ο Κλεισθένης Ι.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Γιάννης Ζαγάρης (δεξιά) με τον συμπολίτη και καλό του φίλο Γιλωργο Λαμπαρό

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα