22.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!

Μετά το κάζο που έπαθαν οι πολίτες του Μαραθώνα απ’ την εκλογή Ψηνάκη που αποδείχτηκε στην κυριολεξία καταστροφικός για το Δήμο, βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα της επιστροφής στο παρελθόν, που θέλησαν να ξορκίσουν ψηφίζοντας Ψηνάκη, με την ολική επαναφορά του παλιού, καλού και γνωστού σε όλους κατεστημένου ή δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σ’ ένα ευοίωνο μέλλον. Δίνοντας ευκαιρία σε μια δημοτική αρχή χωρίς αγκυλώσεις κι εξαρτήσεις απ’ το παρελθόν. Σε μια δημοτική αρχή που έχει διδαχτεί απ’ τα πάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Σε μια δημοτική αρχή που φιλοδοξεί όχι μόνο να διορθώσει τα λάθη, αλλά να οδηγήσει το δήμο σε ολική επαναφορά του σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ορίζει μια ολοκαίνουργια εποχή για τους δήμους με την απλή αναλογική που για πρώτη φορά δοκιμάζεται.

Στην εποχή όπου ο νέος Δήμαρχος θα μπορεί να συνθέσει, να συνεννοηθεί, να μοιράσει καλά και σωστά την μπάλα, όπως λέει ο σοφός λαός, ώστε να πετύχει την ανασυγκρότηση ενός διαλυμένου δήμου μετά την ψηνάκεια λαίλαπα. Να επιτύχει την αναβάθμιση του ιστορικού δήμου με το διεθνώς αναγνωρισμένο brand name, με το υπέροχο παράλιο μέτωπο, με τις αξιοθαύμαστες αρχαιότητες, με την μεγάλη αγροτική παραγωγή, με τις μοναδικής ομορφιάς ορεινές κοινότητες, με το καταπράσινο περιβάλλον – όσο απέμεινε δηλαδή μετά την φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, με τους υπέροχους και δυναμικούς πολίτες, που τις περισσότερες φορές δεν αξιοποιούνται κατάλληλα ή αγνοούνται επιδεικτικά.

Την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες του Μαραθώνα καλούνται να επιλέξουν τον Δήμαρχο που μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής. Μιας εποχής που ξεφεύγει απ’ τα στενά όρια του δήμου. Μιας εποχής που θέλει ανθρώπους κι όχι τον άνθρωπο επικεφαλής που ξέρει τα πάντα, αλλά αυτόν που συναποφασίζει με τους δημοτικούς συμβούλους. Μιας εποχής συμμαχιών που ο πρώτος τη τάξη θα μπορεί να διευθετήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου οι δημότες του Μαραθώνα καλούνται να ψηφίσουν τον Δήμαρχο που όχι μόνο δεν συνδέεται με το απώτερο παρελθόν, αλλά συγκρούστηκε με το πρόσφατο που απογοήτευσε τον κόσμο που θεώρησε ότι πέταξε από πάνω του το παλιό κατεστημένο κι έπεσε άτσαλα απ’ τα σύννεφα όταν το μπαλόνι Ψηνάκη ξεφούσκωσε τόσο απότομα, όσο απότομα ανέβηκε ψηλά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα