27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠανάκριβη η ρομποτική τηλεφωνική (μη)εξυπηρέτηση της ΔΕΗ με κορωνίδα την πανδημία!

Πανάκριβη η ρομποτική τηλεφωνική (μη)εξυπηρέτηση της ΔΕΗ με κορωνίδα την πανδημία!

Μετά την προτροπή της ΔΕΗ με ισχυρό οικονομικό κίνητρο αποφασίσαμε να ζητήσουμε e-bill αποστολή του λογαριασμού μας. Τι το θέλαμε αγαπητοί μου; Μετά από πολύωρη προσπάθεια να πετύχουμε ελεύθερο το πενταψήφιο νούμερο 11770, αρχίσαμε τη ρομποτική «συνομιλία», αφού πρώτα ενημερωθήκαμε ότι θα χρεωθούμε ανάλογα με τον πάροχο επικοινωνίας μας, χωρίς ωστόσο ν’ αναφερθεί το ποσό χρέωσης και για πόσο χρόνο.

Πάει καλά είπαμε κι αρχίσαμε ν΄ απαντούμε πατώντας τα νούμερα που μας ζητήθηκαν, έως τη στιγμή που αργήσαμε να πληκτρολογήσουμε τον αριθμό παροχής οπότε έπεσε η γραμμή… και μείναμε με τα νεύρα μας τσατάλια. Ασυναίσθητα ήρθε στη μνήμη μας η επικοινωνία που είχαμε με την cosmote για αποκατάσταση βλάβης του ίντερνετ μόλις προ ολίγων ημερών. Τότε το ρομπότ μας ενημέρωσε ότι η αναμονή για ανταπόκριση με υπάλληλο θα ήταν πολύωρη και ρώτησε αν συμφωνούμε να επικοινωνήσει υπάλληλος μαζί μας μόλις ελευθερωθεί γραμμή χωρίς να χάσουμε τη σειρά μας όπως κι έγινε. Τελικά αποφασίσαμε να μην ζητήσουμε πλέον ηλεκτρονική αποστολή (e-bill) του λογαριασμού μας.

Τυχαία σε τηλεφωνική επικοινωνία με καλό μας φίλο, αφού τηρούμε απαρέγκλιτα το «μένουμε σπίτι», μας είπε την παρόμοια δική του περιπέτεια με την ΔΕΗ που τον ανάγκασε ν’ αλλάξει τελικά πάροχο.

Η περιπέτεια του φίλου συντοπίτη

Λοιπόν, ο φίλος μας πήρε το 11770, και σε σχέση με μας, ακολούθησε τις οδηγίες μέχρι να μιλήσει εν τέλει με υπάλληλο στον οποίο ανέλυσε το πρόβλημά του, για να του απαντηθεί ότι χρειάζεται να πάει αυτοπροσώπως τα έγγραφα που του ζητήθηκαν.

Εν τω μεταξύ για την εν λόγω κλήση χρεώθηκε με πάνω από 11 ευρώ, χωρίς επιπροσθέτως να λύσει το πρόβλημά του (γύρευε πόσο θα πληρώσουμε εμείς). Αγανακτισμένος αποφάσισε ν’ αλλάξει πάροχο και… Ω! του θαύματος, όλες οι διαδικασίες με το νέο πάροχο έγιναν με χρέωση αστικής μονάδας και η ανταλλαγή στοιχείων ηλεκτρονικά… Για του λόγου το αληθές αδιάψευστος μάρτυρας οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Να πως χάνει πελάτες η κρατική ΔΕΗ που στηρίζετε στις πλάτες του Κράτους, δηλαδή όλων μας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα