17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ «Ελπίδα» της Αρτέμιδας περιγράφει την νικηφόρα μάχη που έδωσε με τον...

Η «Ελπίδα» της Αρτέμιδας περιγράφει την νικηφόρα μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό!

Η «Ελπίδα» το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Αρτέμιδα, όπως είχαμε γράψει μετά από δημόσια ενημέρωση του διασώστη ΕΚΑΒ Παναγιώτη Λάμπρου που νοσηλεύτηκε, πήρε εξιτήριο και σε λίγες μέρες επιστρέφει στη δουλειά της (εργάζεται εκτός δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας).

Την περιπέτεια του αγώνα της με τον αόρατο εχθρό που την απείλησε, περιγράφει η ίδια στο άρθρο της που ακολουθεί:

«Καλησπέρα σας, μπορείτε να με ονομάσετε ας πούμε, Ελπίδα (πάντα μου άρεσε αυτό το όνομα, και τώρα έχει περισσότερη σημασία.)

Είμαι η ”νεαρή γυναίκα” όπως με ονόμασε ο κύριος Λάμπρου και ΕΠΙΒΙΩΣΑ από αυτό το μικρό πραγματάκι που ονομάζεται κορονοϊός . Τα συμπτώματα μου ξεκίνησαν στις 14/3 όταν ένιωσα ένα πονόλαιμο πιο έντονο από ότι συνήθως. Παραξενεύτηκα, (έχω και ιστορικό με αμυγδαλές), όμως συνυπολογίζοντας την φύση του επαγγέλματος μου έκρινα ότι έπρεπε να κάνω το τεστ. Μέσα σε 8 ώρες ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΦΩΝΗ! Είχα λαρυγγίτιδα. Στις 16/3 ενημερώθηκα πως είμαι θετική. Λόγω επαγγέλματος είμαι αρκετά ψύχραιμη και καθόλου αγχώδης. Όμως δεν σας κρύβω ότι με τη συγκεκριμένη είδηση αγχώθηκα μόνο και μόνο σκεπτόμενη την οικογένεια και τις στενές μου επαφές. Αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ακολουθήσαν τηλεφωνήματα, ιχνηλάτηση επαφών, καραντίνα σε ιδιωτικό δωμάτιο. Εννοείται πως τήρησα κατά γράμμα τις οδηγίες.

Σε γενικές γραμμές είχα ήπια πορεία νόσου. Το περίεργο ήταν ότι ξυπνούσα την μια μέρα και αισθανόμουν καλά, όμως την επόμενη ξυπνούσα και αισθανόμουν χάλια. Πυρετό δεν έκανα καθόλου, είχα πάρα πολύ έντονη κεφαλαλγία και ξηρό έντονο βήχα. Οι οδηγίες των γιατρών μου ήταν να πίνω πάρα πολλά ζεστά υγρά. Αν μπορούσα ακόμα και πολύ ζεστό νερό. Στην 8η-9η μέρα ένιωθα καλυτέρα.

Όμως, τα ξημερώματα της 10ης ημέρας ξύπνησα με έντονη ταχυπαλμία και θωρακαλγία (πόνος στο στήθος). Προσπάθησα να ηρεμήσω και με πηρέ ο ύπνος. Ο πόνος συνεχίστηκε, έκανα και ένα πυρετό 38.3 οπότε έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έτσι σε επικοινωνία με τους θεράποντες γιατρούς μου μεταφέρθηκα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Έγινε εισαγωγή και διαγνώστηκα με περικαρδίτιδα. Είναι μια σχετικά σπάνια επιπλοκή της νόσου και ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας, που όμως συμβαίνει. Μου πήραν σε διάστημα δυο ημέρων μεταξύ τους δυο ρινοφαρυγγικά δείγματα τα οποία βγήκαν αρνητικά για κορονοϊό. Είχα αναρρώσει, όμως μου άφησε ”δώρο” στο πέρασμα του. Μετά από 6 ημέρες νοσηλείας βγήκα και είμαι σε στενή παρακολούθηση για την περικαρδίτιδα.

Το μεγαλύτερο τμήμα αυτού που σου συμβαίνει είναι η ψυχολογική σου κατάσταση πέρα από τα συμπτώματα. Έχεις τηλέφωνο, μπορείς να στείλεις μηνύματα να κάνεις βιντεοκλήσεις. Αλλά το να μην υπάρχει καμία αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους… Αισθανόμουν πως ήθελα να πάω να χτυπήσω τον τοίχο. Είναι σαν φυλακή, περπατάς πάνω-κάτω, ανησυχείς, αγχώνεσαι και φαντάζεσαι διάφορα πράγματα. Δεν το ελέγχεις στην αρχή. Όμως με την στήριξη των δικών σου ανθρώπων και των γιατρών δεν το βάζεις κάτω! Συνεχίζεις και δίνεις την μάχη! Τονίζω πως ΚΑΝΕΝΑΣ από την οικογένεια και τις στενές μου επαφές δεν νόσησε και φυσικά δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα!

Θα ήθελα τέλος να τονίσω σε όσους/ες πιθανόν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό πως δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν, να μην τρομοκρατηθούν με την διάγνωση και να είναι σε εγρήγορση σε περίπτωση που αλλάξουν τα συμπτώματα.

Ο φόβος σε βρίσκει κάποια στιγμή σε ένα δωμάτιο απομόνωσης. Πρέπει να κρατάς τις δυνάμεις σου και να αντλείς αισιοδοξία. Όλο αυτό κάποια στιγμή περνάει. Πραγματικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι στα όρια τους και ξέρουν ότι η μάχη θα είναι μεγάλης διάρκειας. Ζητώ από όλους σας να τους βοηθήσετε, μένοντας σπίτια σας. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Μόνο ελπίδα και πιστή. Θα τελειώσει όλο αυτό.

Με εκτίμηση

”Ελπίδα”»

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα