27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠρόσω ολοταχώς η Λαυρεωτική με στόχο την ανακύκλωση απορριμμάτων στην πηγή

Πρόσω ολοταχώς η Λαυρεωτική με στόχο την ανακύκλωση απορριμμάτων στην πηγή

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαυρεωτικής δεν μένει απλά στα λόγια στο θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην πηγή, αλλά προχωρά σε πράξεις υλοποιώντας τη βούληση του δημάρχου Δημήτρη Λουκά που θέτει ως στρατηγικό στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου.

Προς επικύρωση αυτού του στόχου τυπώθηκε ένα βιβλίο – συμβόλαιο συνέπειας για την καθαριότητα ανάμεσα στη διοίκηση και τους πολίτες, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον νέο κανονισμό καθαριότητας.

Κι όπως τονίζει ο δήμαρχος αυτό το βιβλίο – συμβόλαιο θα φτάσει παντού! Σε κάθε σπίτι, επιχείρηση, στα σχολεία, σε συλλόγους με απώτερο στόχο την ανακύκλωση στην πηγή. Μια ενέργεια που πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους ώστε επιτέλους να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της ελαχιστοποίησης των υπολειμμάτων που θα καταλήγουν στους ειδικούς προς τούτο χώρους.

Ο Κανονισμός Καθαριότητας (βιβλίο – συμβόλαιο) εκδόθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο και αντίτυπά του υπάρχουν στα Δημαρχεία Κερατέας και Λαυρίου ενώ στο προσεχές διάστημα θα διανεμηθεί σε όλο το Δήμο.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα