31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Η Ελένη ανήκει στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Είναι μια μάνα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της με αξιοπρέπεια περισσή, διατηρώντας ένα πάγκο στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη όπου τους καλοκαιρινούς μήνες πουλά ποπκορν και μαλλί της γριάς.

Η περίπτωση της μας κοινοποιήθηκε με ένα κείμενο μιας ομάδας ενεργών πολιτών, που ανέλυαν το πρόβλημα που προέκυψε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου του Πόρτο Ράφτη να αφαιρέσει το πάγκο της Ελένης απ’ το στέκι της και να μη της ανανεώσει την άδεια μικροπωλητή που εδώ και 7 χρόνια διατηρεί.

Έχοντας υπέρμετρη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες και εν προκειμένω σε μονογονεϊκή οικογένεια, ψάξαμε περισσότερο το θέμα. Αναζητήσαμε την Ελένη και τη βρήκαμε σε φάση να είναι έτοιμη να εισβάλει στο δημοτικό συμβούλιο με 300 υπογραφές υπό μάλης, με σύσσωμη την μειοψηφία του δήμου να στέκεται στο πλευρό της, έχοντας στόχο τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Γιάννη Πολίτη, στον οποίο καταλόγιζαν την απομάκρυνση της Ελένης απ’ το πόστο της.

Με τη 20ετή εμπειρία μας στη τοπική δημοσιογραφία, καταλάβαμε ότι η περίπτωση της Ελένης ήταν ιδανική για άσκηση αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής, χωρίς να υπολογίζεται αν η Ελένη θα έβγαινε τελικά χαμένη από μια κατά μέτωπο επίθεση.

Αποφασίσαμε να τηλεφωνήσουμε και στον κ. Πολίτη για να ακούσουμε και τη δική του εκδοχή, έχοντας στόχο να μεσολαβήσουμε ώστε να δοθεί η πρέπουσα λύση που θα επιτρέψει στην Ελένη να ασχοληθεί με τη δουλειά που την ευχαριστεί, για ένα παραπάνω λόγο ότι έχει κοντά της το παιδί της, που σε μια οποιαδήποτε άλλη απασχόληση δεν θα μπορούσε να ελέγχει από κοντά.

Πρέπει να πούμε ότι χωρίς να γνωρίζουμε ούτε τη μία (Ελένη), ούτε τον άλλο (Πολίτη), σχηματίσαμε την εντύπωση ότι επρόκειτο για δύο ευγενικά άτομα που σίγουρα θα τα εύρισκαν μεταξύ τους.

Μεσολαβήσαμε προς τούτο και είμαστε ευτυχείς ότι στη συνάντηση που είχαν μεταξύ τους έγινε άρση των οποιονδήποτε παρεξηγήσεων, όπως μας ενημέρωσε η Ελένη που μας τηλεφώνησε για να μας ευχαριστήσει τόσο για τη βοήθειά μας, όσο και για τις χρήσιμες συμβουλές που τις δώσαμε.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι η προφορική υλοποίηση της υπόσχεσης του προέδρου του λιμενικού ταμείου κ. Γιάννη Πολίτη ότι θα αποκαταστήσει την Ελένη στο πόστο της, να δοθεί και εγγράφως με την πολυπόθητη άδεια, ώστε να βρούμε με το καλό την Ελένη και το παιδί της στο στέκι της στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, για να τη γνωρίσουμε από κοντά και να μας κεράσει ποπκορν όπως μας υποσχέθηκε.

Ο συνεργάτης μου κι εγώ αισθανόμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι απ’ την έκβαση της υπόθεσης, καθώς θεωρούμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται πολιτικά ή αντιπολιτευτικά μια τόσο λεπτή υπόθεση όπως αυτή μιας γυναίκας που ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια και σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού αυτής της έρημης πατρίδας που βιώνει τόσο οικονομική δυσπραγία.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να επεμβαίνουμε πυροσβεστικά και σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί να μας κοινοποιηθούν, επειδή πιστεύουμε ότι η πεμπτουσία της τοπικής ενημέρωσης είναι ακριβώς αυτή. Να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των συμπολιτών μας, με ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα.    

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα