28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η διάσπαση διαχρονικά ήταν μια τραυματική εμπειρία για την Αριστερά. Μια εμπειρία που κάθε φορά μετασχημάτιζε συνειδήσεις, επηρέαζε πολιτικές τάσεις και εξελίξεις, τόσο στον ίδιο το χώρο της όσο και στους πόλους εξουσίας. Σχεδόν πάντα η ελευθερία γνώμης, η κριτική, καθώς και οι διαφωνίες στις τάξεις και στις τάσεις ενός Αριστερού πολιτικού σχηματισμού, από συγκριτικό πλεονέκτημα μετατρέπονταν σε μειονέκτημα που τελικά οδηγούσε στην διάσπαση. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια γενική και σίγουρα επιφανειακή θεώρηση και εξήγηση του φαινομένου στο διάβα της ιστορίας. Ένας κανόνας που όμως δεν παύει να έχει και την ΄΄λαμπρή΄΄ του εξαίρεση..

Η σημερινή τραυματική διάσπαση και η εκ των έσω εγκληματική ανατροπή της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης, μετά από 71 χρόνια όταν και σχηματίστηκε από το ΕΑΜ η λεγόμενη «κυβέρνηση του βουνού», ακούει στο όνομα Παναγιώτης Λαφαζάνης. Και αποτελεί εξαίρεση η υπόθεση Λαφαζάνη γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια συμπεριφέρονταν ως ξένο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τις πλειοψηφίες και τις συλλογικές διαδικασίες. Χάραζε την προσωπική του στρατηγική με απώτερο στόχο να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό και να πάρει τα ηνία του κόμματος. Πάντα λειτουργούσε με την ‘’φαντασίωση’’ να έρθει η στιγμή που θα τον προσφωνούσαν ‘’κ. Πρόεδρε..’’, μη έχοντας την αυτογνωσία και το “γνωθι σαυτόν” ότι δηλαδή δεν διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το πολιτικό ανάστημα που απαιτείται για τη θέση αυτή. Έκανε τα πάντα γύρω από αυτό, χωρίς να διστάσει ακόμα και να ταυτιστεί με το ‘’Σχέδιο Σόιμπλε’’ για προσωρινή, ή μόνιμη και καταστροφική, έξοδο της χώρας από το ευρώ. Χωρίς σχέδιο. Χωρίς όραμα. Παρά μόνο με το σενάριο βάση του οποίου θα εισέβαλε στο Εθνικό Νομισματοκοπείο για να αρπάξει τα ανύπαρκτα χρήματα.. Αυτό ήταν το σχέδιο που επεξεργαζόταν όλο το διάστημα ως ‘’κ. Υπουργός’’, όταν να θυμίσω δεν προέβαλε καμία αντίσταση, καμία ένσταση και κανένα όχι, τόσο στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου όσο και στην  πρότασή μας προς τους δανειστές στο κείμενο των 47 σελίδων, που σαφώς εμπεριείχαν μνημόνιο.

Με τα ίδια λοιπόν φανταστικά και απολαυστικά επιχειρήματα κατηγορείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δεν κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο και τη χώρα μέσα σε μόλις επτά μήνες διακυβέρνησης. Μία κριτική άδικη και βρώμικη.  Άδικη γιατί, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα και το κατεστημένο που επικρατεί στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, αφού για πρώτη φορά εισακούστηκε η φωνή των Ευρωπαϊκών λαών και όχι αυτή των τραπεζιτών. Βρώμικη γιατί έχει την οσμή της χρεοκοπίας και της καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού πίσω από την οποία κρύβεται το παράνομο και βρώμικο χρήμα της μεταπολίτευσης από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Μια κριτική που σερβίρεται στον απλό πολίτη από τα μέσα ενημέρωσης της διαφθοράς και της διαπλοκής, που ακόμα και σήμερα προβάλουν στημένα γκάλοπ παρ’ όλο το φιάσκο και το ψέμα των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Θέλουν να εμποδίσουν τον σχεδιασμό της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγκάσει όλους αυτούς μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσουν τα κλεμμένα. Να εμποδίσουν την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή και τα σκάνδαλα που δημιούργησαν 40 χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν, έχουμε το χρέος απέναντι στην κοινωνία να βαδίσουμε προς την νίκη. Απαλλαγμένοι από σκιές, με οργάνωση, με σχέδιο, με ενότητα και με συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στους δανειστές. Μάθαμε από τα λάθη μας, τις υπερβολές μας, και τις ιδεοληψίες μας και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στα 11 εκ. των πολιτών μας. Να δώσουμε τον αγώνα που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τον συμβιβασμό σε μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη θέτοντας τις βάσεις της οριστικής απαγκίστρωσης της χώρας από την εποπτεία. Μπορεί να χάσαμε κάποιες μάχες που για πρώτη φορά όμως δόθηκαν, κερδίσαμε εντούτοις το αυτονόητο δικαίωμα για μια χώρα να συνδιαμορφώνει προτάσεις με στόχο την συνεχή διαπραγμάτευση προς όφελος πάντα του λαού μας. Αυτόν τον αγώνα μπορεί να συνεχίσει να τον δίνει και τελικά να τον κερδίσει μόνο μια αριστερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και αυτό τον σκοπό καλούμαστε όλοι να υπηρετήσουμε.. Πρώτα σώζεις την παρτίδα και μετά την κερδίζεις..

Πιστεύω ότι, ο Ελληνικός λαός στις 20 του Σεπτέμβρη θα δώσει τη νίκη και την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά θα έχουμε όλη την άνεση για τα επόμενα 75 χρόνια να συζητάμε πώς έπεσε η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση, ποια ήταν τα λάθη και ποιοι έφταιξαν και χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία..

 

Γιώργος Πάντζας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Περιφέρεια Αττικής  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα