22.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Επ’ ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης στέλνει το πιο κάτω μήνυμα:

Η χώρα μας έχει καθιερώσει ως Εθνική Επέτειο την 28η Οκτωβρίου 1940, την ημέρα που η ελληνική ηγεσία είπε ΟΧΙ στον επεκτατισμό, όχι στο φασισμό και το ναζισμό, ορθώνοντας το ανάστημά της στις υπερδυνάμεις της εποχής. Το ελεύθερο φρόνημα των Ελλήνων δε θα μπορούσε να υποταχτεί σε κανένα τελεσίγραφο, δε θα μπορούσε να υποταχτεί στην παραχώρηση ελεύθερης εισόδου των κατακτητών από τα εδάφη του, διευκολύνοντας την προέλασή τους προς άλλες χώρες.

Παρά τις αδυναμίες, τις δυσκολίες και τις κακουχίες που ήταν προ των πυλών, ο πάνδημος ξεσηκωμός του ελληνικού λαού, η αυταπάρνηση και η πίστη στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης ενέπνευσε και άλλους καταδυναστευόμενους λαούς και σήμανε σταδιακά την έναρξη μιας κοινωνικής, ουσιαστικά, επανάστασης.

Με συμβολισμούς ανησυχητικά παρόμοιους με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, τις διεθνείς πιέσεις από τη μια, αλλά και τις συμμαχίες από την άλλη, για σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και των Ελλήνων, ευχόμαστε να πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική. Ο ταλανιζόμενος ελληνικός λαός είναι θεματοφύλακας της εθνικής μας ταυτότητας. Παρά τις δυσκολίες, το ανθρωπιστικό απόθεμα των Ελλήνων είναι ανεξάντλητο, αποδεικνύοντας καθημερινά, ότι ο αλτρουισμός έχει πατρίδα την Ελλάδα. Η βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας είναι ένα βροντερό μήνυμα προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία. Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά σε όλους!  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα