24.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ...

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευµάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου. Κοινοποίηση: Γενικό Γραµµατέα Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευµάτων κ. Ιωάννη Παντή

Θέµα: Διεξαγωγή και καθιέρωση Πτυχιακής Εξεταστικής.  

Αθήνα, 9 Νοεµβρίου 2016

H πλειοψηφία των πολιτών αντιµετωπίζει σοβαρές οικονοµικές δυσκολίες. Αυτό έχει ως επακόλουθο να αυξάνονται τα ποσοστά των φοιτητών που αδυνατούν να παρευρίσκονται στις παραδόσεις των µαθηµάτων τους ή και χειρότερα να αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ιδιαιτέρως οι φοιτητές των Πανεπιστηµιακών και Τεχνολογικών Ιδρυµάτων της επαρχίας, αλλά και οι φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη του τόπου καταγωγής τους, λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης σε συνάρτηση µε τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήµατα.  

Πάγια θέση µας αποτελεί η υιοθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων µέτρων, τα οποία θα διευκόλυναν την περάτωση των σπουδών των φοιτητών σε αυτές τις δύσκολες εποχές, χωρίς παράλληλα να υποβαθµίζεται η ποιότητα της Τριτοβάθµιας εκπαίδευσης, αλλά αντιθέτως να εκσυγχρονίζεται και να προσαρµόζεται στις ανάγκες και στα πραγµατικά ακανθώδη προβλήµατα του µέσου φοιτητή. Η διευκόλυνση της φοιτητικής κοινότητας µπορεί να επέλθει µε την παροχή της δυνατότητας σε κάθε φοιτητή  που βρίσκεται είτε στο τελευταίο έτος σπουδών, είτε εκτός κύκλου σπουδών να εξετάζεται σε όλα τα µαθήµατα ανεξαιρέτως ακαδηµαϊκού εξαµήνου. 

Για το λόγο αυτό, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ , προτείνουµε τη διεξαγωγή και την καθιέρωση µέσω νοµοθετικής ρύθµισης της πτυχιακής εξεταστικής σε µόνιµη βάση, αρχής γενοµένης από την επερχόµενη εξεταστική περίοδο του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017. Αποτελεί µία πρόταση, η οποία θα συµβάλει ώστε το φοιτητικό σύνολο να περατώσει σε οµαλές συνθήκες τις σπουδές του, ιδιαίτερα σε µια εποχή όπου η µέση οικογένεια δεν έχει την πολυτέλεια να χρηµατοδοτεί τις σπουδές των παιδιών της για περισσότερα χρόνια από τον προγραµµατισµένο κύκλο σπουδών. Εάν επιλυθεί αυτό το ζήτηµα µε την πρόταση αυτή, η οποία δεν επιβαρύνει παράλληλα τα δηµόσια οικονοµικά,  θα διευκολυνθεί επιπρόσθετα και ένα σηµαντικό ποσοστό που συγκροτούν οι φοιτητές εξ’ αποστάσεως. Είµαστε σίγουροι για την κατανόησή σας και έχουµε την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, µε γνώµονα το συµφέρον των φοιτητών.

 

Με εκτίµηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα