33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Στην υπ’ αριθμ. 1089/84/31-8-2018 ερώτηση και ΑΚΕ που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υγείας ζητούσαν διευκρινήσεις για τον αν υπάρχει σαφές σχέδιο δράσης, ενημέρωση των κατοίκων και μελέτη από επιστήμονες για τον αποτελεσματικό μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων.

Επίσης, οι βουλευτές ζητούσαν να κατατεθούν στην Βουλή οι μετρήσεις, οι μελέτες, οι εκθέσεις ελέγχου, και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο ή στοιχείο που άπτεται της δημόσιας υγείας και της προστασίας των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Στην απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού πέρα από νούμερα εγκυκλίων και παραπομπές στο site του Υπουργείου ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα στοιχεία των μετρήσεων ή οι εκθέσεις ελέγχων που αφορούν το θέμα.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι απαράδεκτο ένα μήνα μετά την κατάθεση της Ερώτησης το Υπουργείο να υπεκφεύγει και να αδιαφορεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο! Τελικά, όμως, δεν υπάρχει ούτε ντροπή»!

 

Η απάντηση στο: https://goo.gl/Tbx6Bm

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα