32.6 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ;

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ;

Κυριάκος Μητσοτάκης (Βουλή, 26/01/2016): “Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Οι αριθμοί όμως λένε την αλήθεια!”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστός για την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του, την οποία ποτέ δεν έκρυψε, όπως όταν με χαρά και έπαρση υπέγραφε ακρίτως ομαδικές απολύσεις. Πόσοι άραγε όμως γνωρίζουν τι πρεσβεύει ο «νεοφιλελευθερισμός»;  Για τον νεοφιλελεύθερο η κοινωνική τάξη στην οποία γεννήθηκες είναι κατάσταση νομοτελειακή κι απαγορεύεται να μεταπηδήσεις σε ανώτερη (σε κατώτερη όμως επιτρέπεται!). Απαγορεύεται ο φτωχός να πετύχει επαγγελματικά, να διαπρέψει στο επιχειρείν, στις επιστήμες, στις ευρεσιτεχνίες. Η φτώχεια του δε, δεν είναι καν τυχαία κατάσταση αλλά συνέπεια του χαμηλού IQ του φτωχού που δεν μπορεί να καινοτομήσει κι άρα καταλήγει νομοτελειακά εκεί. Το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων μπορεί να έχει πορεία μόνο προς τα κάτω, ενώ το χρήμα μόνο προς τα πάνω!

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ενάντιος στον «ελεύθερο ανταγωνισμό», που έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι απαιτεί ρυθμιστική παρέμβαση των Αρχών, ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των πιο αδύναμων έναντι της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης των ισχυρών. Με την έννοια των “νεοκλασικών οικονομικών” συνδέεται άρρηκτα με το στάδιο του “ολοκληρωτικού καπιταλισμού”. Στην «κρεατομηχανή» του νεοφιλελευθερισμού η αναδιανομή πλούτου είναι «κακό πραγμα», εκτός αν είναι «προς τα πάνω» (δηλ. ελεύθερη κινηση κεφαλαίων προς την Ελβετία ή τις Βερμούδες) έτσι ώστε να δημιουργούνται «κίνητρα για ανάπτυξη» διότι «ο πλούσιος όσο πλουτίζει επενδύει, ενώ ο φτωχός αν βγάλει περισσότερα τεμπελιάζει»!

Διαβάστε λοιπόν τώρα τι δήλωσαν σε δυο διαφορετικές εκπομπές δυο εν ενεργεία νεοφιλελεύθεροι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκρίνετε τα με τα παραπάνω:

  • Β. Κικίλιας, εκπρόσωπος της ΝΔ του Μητσοτάκη (mega channel, 23-01-2016): «Η αναδιανομή πλούτου είναι κάτι κακό γιατί οι φτωχοί δεν έχουν κίνητρα!» (δηλαδή τεμπελιάζουν)
  • ·         Α. Λυμπεράκη, βουλευτής του ακραία νεοφιλελεύθερου Ποταμιού και… ξαδέρφη του Μητσοτάκη (!) (mega channel, 30-06-2015):  «Οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές» (δηλαδή «το χαμηλό iq τους δεν τους αφήνει να επιλέξουν σωστά»)

Καταλάβαμε όλοι άραγε τι είπαν ή πρέπει πρώτα να γίνουμε εμείς ο κιμάς;;;

                Στο θέμα μας όμως τώρα και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στην 1η του ομιλία στη Βουλή για το αγροτικό εμφανίστηκε χωρίς πρόταση! Δικαίως βέβαια δεν τόλμησε να καταθέσει οτιδήποτε, αλλά άφησε να προπαγανδίζουν μόνο ανυπόστατες «προτάσεις» στα μπλόκα των αγροτών οι αγροτοπατέρες πολιτευτές της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής «αγκαζέ», γιατί η κυβέρνηση σκόπευε να πάρει αυτούσια την πρόταση της ΝΔ και να τη στείλει στους θεσμούς ως «εθνική πρόταση» για αξιολόγηση. Φαντάζεστε ρεζιλίκι όταν θα αποδεικνυόταν ότι είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας; Μια πρόταση μόνο τόλμησε να ψελλίσει από το βήμα της Βουλής κι αυτή ήταν απόλυτα ενδεικτική της ιδεολογίας του: «Να γίνει συμψηφισμός των χρεών των αγροτών με τις αγροτικές επιδοτήσεις». Δηλαδή, ουσιαστικά «επιδοτήσεις ΤΕΛΟΣ για τους αγρότες» είναι η μόνη πρόταση της ΝΔ!

                Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όμως ο κος Μητσοτάκης προχώρησε και σε μία άνευ προηγουμένου παραδοχή: “Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Οι αριθμοί όμως λένε την αλήθεια!”. Φοβερή ομολογία μεν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , γιατί θέλει μεγάλη αυτογνωσία για να παραδεχτείς πόσο υστερείς ηθικά έναντι του αντιπάλου. Όσον αφορά τους «λατρεμένους» του αριθμούς δε που δεν μπορούν να πουν ψέματα, ας δούμε μαζί μερικούς για το 2015:

  1. Τα έσοδα του 2015 ήταν 717 εκατ. € παραπάνω σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό!
  2. Τα μη φορολογικά έσοδα ήταν 443 εκατ. € παραπάνω από τα προβλεπόμενα!
  3. 3.              Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε αύξηση ρεκόρ 3,3%, την υψηλότερη στην ευρωζώνη!
  4. 4.              Ιανουάριο – Νοέμβριο 2015, οι εξαγωγές μας έφτασαν στα 16,6 δις €, αριθμό ρεκόρ από τη χρονιά που μπήκαμε στο ευρώ!
  5. Κομισιόν και ΕΚΤ εκτιμούσαν την ύφεση του 2015 στο 2-4%, αλλά σύμφωνα με τη Eurostat στο Γ’ Τρίμηνο 2015 μετριέται μόλις στο 0,9%. Με αυτά τα δεδομένα, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για ανάπτυξη μέσα στο 2016 και μάλιστα όχι απλά οριακή!
  6. Η εκτέλεση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έκλεισε στο 100%, με 6,4 δις € στην πραγματική Οικονομία (τα 5 δις € το τελευταίο 4μηνο)!
  7. Η εισροή πόρων από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ 2007-13) προς τον προϋπολογισμό μας είναι 2,3 δις €, 250 εκατ. παραπάνω από ότι είχε προβλέψει η προηγούμενη κυβέρνηση!
  8. Γίναμε το 1ο κράτος της ΕΕ που πέτυχε εισροή πόρων από αιτήματα πληρωμής για το ΕΣΠΑ 2014-20!
  9. Είχαμε εξυγίανση του προηγούμενου ΕΣΠΑ (για το οποίο υπήρχε υπερδέσμευση 6 δις από την προηγούμενη κυβέρνηση!), με ταυτόχρονη αλλαγή των κανονισμών για κοινοτική συμμετοχή 100% (έπαψε να είναι υποχρεωτική η Ελληνική συνεισφορά στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα), κάτι εξαιρετικά δύσκολο, με όφελος για την Οικονομία μας 2 δις €!
  10. Στην απορροφητικότητα πόρων ΕΣΠΑ, το 2015 η Ελλάδα πέρασε από τη θέση Νο.6 στη θέση Νο.1 σε όλη την Ευρωζώνη!!!
  11. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ολοκλήρωσε εγκαίρως το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-20.
  12. Το 2016 θα πέσουν στην πραγματική Οικονομία 8 δις €: 6,75 δις € από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (6 δις € απο Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, 750 εκατ. € από εθνικά κονδύλια) και 1,25 δις € από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία!
  13. Για πρώτη φορά γύρισε σε θετικό πρόσημο το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων (+7.826) μισθωτών το Δεκέμβριο 2015 (ΕΡΓΑΝΗ).
  14. Το 2015 δημιουργήθηκαν 110.000 νέες θέσεις εργασίας (ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία από ΕΡΓΑΝΗ)!
  15. 15.          Στο 24,5% τον Οκτώβρη η ανεργία, έναντι 29,5% το Γενάρη, παρά τα capital controls!
  16. Η Ελλάδα επιτυγχάνει ισοσκελές τριγωνικό άνοιγμα γεωστρατηγικής, επενδυτικής ΚΑΙ οικονομικής συνεργασίας με τρεις Υπερδυνάμεις: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα!
  17. Η Ελλάδα κλείνει συμφωνίες εξαγωγών για την Ελληνική βιομηχανία με την Ινδία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σχεδιάζει συνέργειες με όλες τις σύγχρονες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις!
  18. «Κλειδώνει» η πολύπτυχη (σε 10 -περίπου- τομείς) συνεργασία των τριμερών Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος!
  19. Προχωρούν ταχύτατα στην υλοποίηση project με δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας (10.000 θέσεις εργασίας από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP, 16.000 θέσεις εργασίας από τη μεταφορά της διαχείρισης αποβλήτων από τους «εθνικούς εργολάβους» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ο.κ.)
  20. Αλλάζει το καθεστώς προσωρινών αδειοδοτήσεων στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και παύουν οι εκβιασμοί που κάνουν στο πολιτικό σύστημα οι γνωστοί «βαρώνοι» και «ολιγάρχες».
  21. 19 φάκελοι εξοπλιστικών βγαίνουν από τα συρτάρια της Δικαιοσύνης και της Βουλής («καλημέρα» στην κυρία Κωνσταντοπούλου που τους έκρυβε!) και γνωστοί «μπιζναδόροι» κάνουν ήδη την πρώτη τους γνωριμία με τα κάγκελα της φυλακής, π.χ. Λιακουνάκος!
  1. Ανοίγουν οι διάφορες λίστες («Μπόργιανς», «Λαγκάρντ», Λουξεμβούργου, Βεστφαλίας-Ρηνανίας) που οδηγούν κατευθείαν σε χιλιάδες Έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες, λίστες τις οποίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απαγόρευαν στις ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν! Ασκούνται ποινικές διώξεις σε 14.218 φυσικά/νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη 20,148 δις ευρώ (!) για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι εν λόγω μεγαλοφοροφυγάδες εντοπίστηκαν ΟΛΟΙ στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2015!
  2. 23.          Η κυβέρνηση εξασφαλίζει για πρώτη φορά την πλήρη λίστα Φαλτσιανί (Λαγκάρντ), απευθείας από τον ίδιο, και σε αυτήν εντοπίζονται άνθρωποι του σκληρού συστήματος. Ήδη επιβάλλεται στον Στ.Παπασταύρου, alter-ego και ειδικό σύμβουλο του Σαμαρά, πρόστιμο 3,3 εκατ. € και ο φάκελός του ανατίθεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών!
  3. Ήδη «ολιγάρχες» που βρίσκονται στο δρόμο για τον εισαγγελέα, αναγκάζονται να πληρώσουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμα χρέη και δόσεις από τα θαλασσοδάνειά τους (3,5 εκατ. ο κος Ψυχάρης, 2 εκατ. ο κος Κοντομηνάς)!
  4. Επιστρέφουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης οι 36 υπεύθυνοι του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-«φούσκες», που κατέκλεψαν τις οικονομίες της μεσαίας τάξης και τους κάλυπταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις!
  5. Με τεράστια προσπάθεια της Υπουργού Τουρισμού και βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κας Έλενας Κουντουρά, κατάφεραμε να σπάσουμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για τον Ελληνικό τουρισμό με περισσότερες από 26.000.000 αφίξεις το 2015, παρά τα capital controls και το σαμποτάζ που μας έκαναν αρκετές ξένες δυνάμεις δυσφημίζοντας τη χώρα επειδή αντιστεκόταν στις ορέξεις τους!
  6. Από 01/01/2015 εώς 31/12/2015 εισήλθαν στη χώρα 985.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, με σκληρότατη προσπάθεια του υπεύθυνου διαχείρισης του Μεταναστευτικού ζητήματος Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κου Φιλιππάκου, έχουν φύγει ΗΔΗ από τη χώρα 910.000 και τάχιστα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 75.000. Ο άθλος αυτός είναι και η επισφράγιση του αδιάλειπτου αγώνα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη διατήρηση του εθνικού χαρακτήρα του Ελληνικού κράτους και της απρόσκοπτης συνέχειας του Ελληνικού Έθνους. Όταν βεβαίως επί των ημερών σου (με πολέμους σε εξέλιξη και τις προσφυγικές ροές σε έξαρση!) έχεις καταφέρει να διοχετεύσεις αλλού 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που μπήκαν στη χώρα και ταυτόχρονα δέχεσαι κριτική από αυτούς που επί 40 χρόνια (χωρίς να υπάρχουν προσφυγικές ροές!) γέμισαν και κράτησαν στη χώρα 1 εκατομμύριο λαθραίους στους οποίους έδιναν και υπηκοότητα για να τους ψηφίζουν στις εκλογές, αυτό μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει!

Κι ένας τελευταίος αριθμός από εκείνους που ο κος Μητσοτάκης αγωνιά να κρύψει:

  1. Η οικογένεια Μητσοτάκη ζει από το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 170 χρόνια (!!!), ανατρέφοντας «γόνους» με σκοπό να απομυζούν την πολιτική ζωή του τόπου. Μπορεί ο πατήρ Μητσοτακης να παίρνει αρκετές συντάξεις του Δημοσίου ταυτόχρονα, μπορεί να έχουν βάλει ΟΛΟ τους το σοϊ και μερικές χιλιάδες βαφτιστήρια στο Δημόσιο, να παίρνουν τα ΕΣΠΑ και τις επιδοτήσεις Δημοσίου και να τις δίνουν σε δικές τους επιχειρήσεις ή άλλες «κολλητών» που τους ευχαριστούν δεόντως για τη «βοήθειά» τους ΑΛΛΑ… το Δημόσιο τα φταίει όλα! Έτσι είναι για τους νεοφιλελεύθερους βλέπετε… 

Ε ναι λοιπόν, οι αριθμοί δε μπορούν να πουν ψέματα αγαπητέ Κυριάκο. Η πορεία της χώρας έχει αντιστραφεί ανεπιστρεπτί κι ο Ελληνικός λαός το γνωρίζει και δεν επιθυμεί πισωγυρίσματα. Το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι ερμητικά κλειστό και δεν επιτρέπει να ανασυρθούν από αυτό φαντάσματα του παρελθόντος για να αποτελειώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες!

 

* Ο Δημήτρης Καραγεωργίου είναι Τομεάρχης Ανατολικής Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα