35.2 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑ100 ΝΕΚΡΟΙ & ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

100 ΝΕΚΡΟΙ & ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ο πύρινος εφιάλτης της 23ης Ιουλίου που άφησε πίσω του 100 και βάλε θύματα που βρήκαν φρικτό θάνατο, εκατοντάδες πυρόπληκτους που σε μια στιγμή έχασαν το βιός τους, χιλιάδες στρέμματα πρασίνου που έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς, στοιχειώνει τους υπεύθυνους αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας που έπληξε τους δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα.

Ερινύες κυνηγούν όσους με εγκληματική αμέλεια άφησαν να συμβούν όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα, παρότι οι ίδιοι δηλώνουν με απίστευτο θράσος ότι όλα ήταν σωστά καμωμένα. Τόσο σωστά καμωμένα που ο απών δήμαρχος Μαραθώνα κοιμάται ήσυχα τα βράδια, ο δήμαρχος Ραφήνας κι η Περιφερειάρχης Αττικής έχουν τόσο ήσυχη συνείδηση που διεκδικούν εκ νέου την επανεκλογή τους. Τόσο ωραία και καλά δηλ. παρότι υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, που τρέφονται ακόμα στα συσσίτια, που έχουν εφιάλτες τις νύχτες, που ο σωματικός αλλά κυρίως ο ψυχικός πόνος, τους τρώνε τα σωθικά.

Ένας καλός φίλος που το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς στο Ν. Βουτζά αναρωτιέται πως είναι δυνατόν σε τραγικά συμβάντα όπως τα ναυάγια του Σαμίνα στο έμπα του λιμανιού της Πάρου με 81 νεκρούς, του “Costa Concordia” ανοικτά της Τοσκάνης στο νησί Giglio με 32 νεκρούς, του “Sea Diamond” που βυθίστηκε όταν προσέκρουσε σε ξέρα στον όρμο των Φηρών της Σαντορίνης με μόλις 2 νεκρούς, οι υπεύθυνοι να καταδικάζονται σε πολυετείς φυλακίσεις και στο δικό μας ολοκαύτωμα οι υπεύθυνοι «καπεταναίοι» Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι και λοιποί να κατηγορούνται για πλημμελήματα!  

Δίκαια αγανάκτηση, πολύ περισσότερο όταν οι δύο Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα κι οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας στην εισαγγελική ανάλυση κόλαφο αναφέρεται ότι οι ευθύνες τους ξεκινούν όχι απ’ την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά απ’ την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, αφού οι Δήμαρχοι δεν έδωσαν εντολή για αποψίλωση των δασικών περιοχών,  των οικοπέδων και των δρόμων με συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων εύφλεκτης ύλης (ξερόχορτα, κλαδιά, χαμηλή βλάστηση δένδρων κλπ.).

Κι όμως…

Το πάθημα δεν γίνεται μάθημα, αφού ενόψει του καλοκαιριού που έρχεται, η πολιτική προστασία Περιφέρειας και Δήμων ακόμα δεν αρχίσει να ενημερώνει ενδελεχώς για το σχεδιασμό αποφυγής των ίδιων λαθών που προκάλεσαν την τραγωδία. Μακάρι να προτρέχουμε και ν’ αποδειχτεί ότι κάνουμε λάθος κι οι υπηρεσίες είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν μια απευκταία δυσάρεστη κατάσταση το ερχόμενο καλοκαίρι.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα