17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕσπερινός στο ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Κ.Υ. Ραφήνας – Σκέψεις για...

Εσπερινός στο ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Κ.Υ. Ραφήνας – Σκέψεις για συχνότερη λειτουργία του

Με κατάνυξη εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή του Αγίου Αλεξάνδρου στο ομώνυμο ναό του Κ.Υ. Ραφήνας, απ’ τον πατέρα Νικόλαο, πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. Αναλήψεως.

Τον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας παρά του ότι ο εν λόγω ναός δεν είναι ευρύτερα γνωστός παρακολούθησαν με ευλάβεια αρκετοί πιστοί. Αύριο θα ψαλεί κι η Θεία Λειτουργία προς τιμή του εορταζόμενου Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Συγκινητικά τα λόγια του παπά Νικόλα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευλογία να συνυπάρχει το Κ.Υ. με τον ναό, η επιστήμη με την πίστη την αγία, ενώ αναρωτήθηκε αν υπάρχει άλλο Κ.Υ. που να διαθέτει ναό. Επεσήμανε δε το γεγονός ότι στην υγεία η επιστήμη και η πίστη στο Θεό είναι αλληλένδετες «όταν κάποιος είναι άρρωστος ή υποφέρει από σωματικό πόνο, ζητά την βοήθεια του Θεού, αλλά παράλληλα παίρνει και το ενδεδειγμένο φάρμακο για να γιατρευτεί ή ν’ αποτρέψει πιθανή νόσηση» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην φονική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, όταν οι φλόγες απ’ τα καιόμενα πεύκα «έγλειψαν» κυριολεκτικά το ναό, χωρίς όχι μόνο να τον αγγίξουν, αλλά ούτε να μαυρίσουν τους κάτασπρους τοίχους του.

Ελπιδοφόρα κι η υπόσχεσή του, αφού ο συγκεκριμένος ναός ανήκει στην ενορία που διακονεί, ότι θα γίνονται λατρευτικές εκδηλώσεις συχνότερα, ώστε να εκκλησιάζονται και οι μαθητές των ειδικών σχολείων που βρίσκονται μερικά μέτρα πιο πάνω απ’ τον ναό.

Επιτέλους μετά από προσπάθειες χρόνων ο ναός των Αγίων Γεωργίου και Αλεξάνδρου θα λειτουργήσει ξανά ανά τακτά διαστήματα, ενώ υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αναβάθμιση τόσο του εσωτερικού του ναού, όσο και του περιβάλλοντος χώρου. Άλλωστε έκδηλο είναι το ενδιαφέρον και του νέου υπεύθυνου του Κ.Υ. Ραφήνας κου Μασσαρά, ο οποίος σε συνεργασία με τον πατέρα Νικόλαο και όσους μέχρι σήμερα έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, θα καταφέρουν να γίνει ο εν λόγω ναός πόλος λατρείας και ελπίδας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα