22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ χειρολαβή της πόρτας του αυτοκινήτου κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που...

Η χειρολαβή της πόρτας του αυτοκινήτου κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη ξέρετε

Ελάχιστες μικρές κινήσεις που θα διευκολύνουν πολύ την οδήγησή μας

Ένα μυστικό που ελάχιστοι γνωρίζουν αποκάλυψε ένας χρήστης του Tik Tok αναφορικά με τη χρήση της χειρολαβής της πόρτας του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το βίντεο που ανήρτησε η χειρολαβή πέρα από το να μας εξυπηρετεί στο άνοιγμα της πόρτας, βοηθά και στο να βρούμε τη σωστή ρύθμιση των πλευρικών εξωτερικών καθρεφτών και πολλά ακόμη.

Ειδικότερα, όπως εξηγεί θα πρέπει να ρυθμίσουμε τον αριστερό καθρέφτη με τέτοιο τρόπο ώστε η χειρολαβή της πόρτας του οδηγού να είναι ορατή στην κάτω δεξιά γωνία του καθρέφτη. Την ίδια ρύθμιση οφείλουμε να κάνουμε και για τον καθρέφτη του συνοδηγού, με τη χειρολαβή της αντίστοιχης πόρτας να βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του καθρέφτη.

Με τον τρόπο αυτόν, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή ορατότητα μέσω των καθρεφτών, είτε θέλουμε να δούμε κοντά είτε μακριά.

Έπειτα, αναφορικά με το παρκάρισμα από την πλευρά του συνοδηγού προτείνει να παρακολουθούμε τον καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς έως ότου η χειρολαβή της πόρτας του συνοδηγού «συναντηθεί» οπτικά με το πεζοδρόμιο. Μόλις συμβεί αυτό, θα πρέπει να κόψουμε το τιμόνι προς την αντίθετη φορά για να παρκάρουμε σωστά.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr,η τρίτη «διευκόλυνση» που μας παρέχει η χειρολαβή της πόρτας είναι χρήσιμη σε περίπτωση που συναντήσουμε ένα κάθετα σταματημένο αυτοκίνητο μπροστά μας, την στιγμή που θέλουμε να παρκάρουμε σε έναν μικρό χώρο.

Ο TikToker συμβουλεύει να κοιτάξουμε στο χερούλι της πόρτας και να φρενάρουμε μόλις χαθεί από το οπτικό μας πεδίο και «κρυφτεί» πίσω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου μας. Σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι η απόσταση του αυτοκινήτου μας με την πόρτα του άλλου αυτοκινήτου θα είναι περίπου 10 εκατοστά.

Μία άλλη διευκόλυνση που μας παρέχει η θέση της χειρολαβής είναι όταν θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας σε μία στενή θέση. Όταν το χερούλι της πόρτας και το πλαίσιο του παραθύρου βρίσκονται στην ίδια οριζόντια «γραμμή», ανεξάρτητα από το πώς θα ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου, δεν θα χτυπήσετε με την πόρτα το διπλανό σταθμευμένο όχημα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα