21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Δέσποινα Γκικάκη παρουσίασε το όραμά της για δημιουργία ταυτότητας των λιμένων,...

Η Δέσποινα Γκικάκη παρουσίασε το όραμά της για δημιουργία ταυτότητας των λιμένων, με επίκεντρο τον τουρισμό τουρισμό

Η κα Γκικάκη ανέλυσε τη σημασία της αρχιτεκτονικής και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στους Λιμένες της χώρας

Άκρως ενδιαφέρουσα η ομιλία της κας Δέσποινας Γκικάκη, Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, στη διημερίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ανέλυσε τη σημασία της αρχιτεκτονικής και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στους Λιμένες της χώρας μας μέσω του επαναπροσδιορισμού του χαρακτήρα των Λιμένων αλλά και της δημιουργίας ταυτότητας για τον κάθε Λιμένα ξεχωριστά.

Η κα Γκικάκη άριστη γνώστης σχετικών με τους λιμένες θεμάτων, συμμετείχε στη διημερίδα με θέμα την «Παρουσίαση του νέου Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας, Λιμένων & Λιμενικού Σώματος “Ναυκράτης”», όπου στη μείζονος σημασία ομιλία της τόνισε «η ανάγκη για πρότυπους κανονισμούς όψεων κτιρίων και αρχιτεκτονικού τοπίου στους λιμένες θα μεταμορφώσει τους λιμένες της χώρας μας οι οποίοι αποτελούν πύλες εισόδου και την κατεξοχήν “βιτρίνα” μας στον τουρισμό».

Κάτι που πρόκειται να εφαρμοστεί και στην μελέτη αισθητικής αναμόρφωσης του παλαιού λιμένος Ραφήνας, μέσω αρχιτεκτονικής παρέμβασης αλλαγών στα μαγαζιά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα