19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΚανένα μεγάλο έργο δεν γίνεται απ’ τη δημοτική αρχή Μπουρνούς! Γίνονται απ’...

Κανένα μεγάλο έργο δεν γίνεται απ’ τη δημοτική αρχή Μπουρνούς! Γίνονται απ’ το Κράτος και την Περιφέρεια Αττικής

Μια μικρή μόνο ανασκόπηση αυτών που δεν κάνει ο κος Μπουρνούς κι η παρέα του, ενώ θα έπρεπε να κάνει.

Όταν οι πολίτες του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου μπορέσουν να ξεχωρίσουν ότι τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο δήμο, γίνονται απ’ ευθείας από κεντρικές υπηρεσίες κι όχι απ’ τη δημοτική αρχή Μπουρνούς, τότε να κατηγορήσουν για δήθεν άρνηση των συγκεκριμένων έργων, αυτούς που διαμαρτύρονται επειδή δεν ελέγχονται οι προδιαγραφές τους, όπως θα έπρεπε απ’ την διοίκηση Μπουρνούς, ώστε να είναι ωφέλιμα στις τοπικές κοινωνίες!

Όταν γνωρίζεις, πώς να σιωπήσεις;  

Το τελευταίο διάστημα η προπαγάνδα της αυλής Μπουρνούς, διασπείρει ασύστολα αναλήθειες, ότι δήθεν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ψηφίζουν τα μεγάλα έργα που κάνει ο κος Μπουρνούς! Όποιος παρακολουθεί ανελλιπώς τις διαδικτυακές συνεδριάσεις γνωρίζει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κι όταν το κακό παραγίνεται, καθώς τα παπαγαλάκια δεξιά κι αριστερά βάζουν στο στόχαστρο κι όλους όσους φέρνουν στο φως τις αστοχίες, παρατυπίες, υπερκοστολογήσεις έργων, ελλείψεις ελέγχων και παρακολούθησης των εργολάβων και το χειρότερο ότι δίνουν τα πάντα στις εταιρείες, όπως κάνει η διοίκηση Μπουρνούς, σπάει η σιωπή.

Ως εδώ κύριοι!

Πρέπει επιτέλους οι κάτοικοι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ιδίως όσοι τρώνε το σανό που τους ταΐζει η παρεούλα Μπουρνούς, να καταλάβουν μερικά απλά πραγματάκια σχετικά με τα εκτελούμενα έργα:

Α) Ότι υπάρχουν έργα που γίνονται κατ’ ευθείαν από τις κρατικές υπηρεσίες και όχι από το δήμο μας, όπως θέματα συγκοινωνιακά, π.χ. Αττική οδός, Προαστιακός, περιβαλλοντικά π.χ. οριοθέτηση Μ. Ρέματος, αποχετευτικό λυμάτων, πολεοδομικά, ρυμοτομικά π.χ. εντάξεις στο σχέδιο, κ.λπ.

Β) Ότι υπάρχουν έργα που γίνονται απ’ ευθείας από την Περιφέρεια και όχι από το δήμο μας, όπως έργα ανακύκλωσης, ηλεκτροφωτισμού κεντρικών δρόμων κ.α.

Γ) Ότι τα έργα του δήμου μας είναι χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά προγράμματα, από κρατικό προϋπολογισμό, π.χ. Παιδικές Χαρές, σχολικά συγκροτήματα, πλατείες κ.α., που όμως επί ημερών Μπουρνούς έχουν μείνει πολύ πίσω.

Δ) Ότι συγκρίνουμε τα έργα που κάνει ο δήμος μας όχι με τι γινόταν πριν 40 χρόνια αλλά με τι θα μπορούσε να κάνει και δεν έκανε η διοίκηση Μπουρνούς

Ε) Ότι συγκρίνουμε αν τα έργα που κάνει ο δήμος μας κοστίζουν λιγότερο ή 10πλασια περισσότερο από τα αντίστοιχα άλλων Δήμων.

Μια μικρή μόνο ανασκόπηση αυτών που δεν κάνει ο κος Μπουρνούς κι η παρέα του, ενώ θα έπρεπε να κάνει.

Η αρνητική ψήφος των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, έρχεται αφού έχουν διατυπώσει ευκρινώς γιατί δεν ψηφίζουν τις κακώς διατυπωμένες και πολλές φορές έωλες εισηγήσεις του δημάρχου. Αιτιολογίες που ευφυώς αποκρύπτονται απ’ τα παπαγαλάκια Μπουρνούς.

Θέλει δουλειά πολλή από αυτούς…

Δυστυχώς με τις συνεδριάσεις να μην γίνονται διά ζώσης, ούτε να κοινοποιούνται ευρέως οι λίγες έστω διαδικτυακές συνεδριάσεις, είναι εύκολο στα παπαγαλάκια Μπουρνούς, να παραπληροφορούν τους πολίτες στα διάφορα πηγαδάκια, τα καφέ και τα ταβερνάκια, απλά επειδή δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν.

Στον αντίποδα υπάρχουν αυτοί που γνωρίζουν ενδελεχώς τα θέματα, αυτοί που μπορούν ν’ αποστομώσουν τα παπαγαλάκια. Αυτοί που δεν μπορούν να είναι διαρκώς δίπλα στα παπαγαλάκια επειδή έχουν δουλειές, οικογένεια, υπεύθυνες θέσεις. Αυτοί που στύβουν το κεφάλι τους για λύσεις, που διαβάζουν στον ελεύθερο χρόνο τους ενδελεχώς τις μελέτες που παρουσιάζονται στα δελτία τύπου της αρχής Μπουρνούς.

Αυτοί που προσπαθούν με κάθε πρόσφορο μέσο να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους, ακόμα κι αν κατηγορούνται ή λοιδορούνται ή απειλούνται για την προσπάθειά τους αυτή. Αυτοί που ενωμένοι θα δώσουν τέλος στην αυθαιρεσία όσων πιστεύουν ότι ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι τσιφλίκι τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα