20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα 10 πιο παράξενα πλάσματα που ζουν στο βυθό της θάλασσας

Τα 10 πιο παράξενα πλάσματα που ζουν στο βυθό της θάλασσας

Οι ερευνητές και οι ωκεανολόγοι καταγράφουν κάθε χρόνο νέα πλάσματα και είδη που ζουν βαθιά μέσα στη θάλασσα. Πολύχρωμα, με έντονους χρωματισμούς, διάφανα, με παράξενα σχήματα που μοιάζουν λες και βγήκαν από ταινία με εξωγήινους είναι μερικά από τα πλάσματα που κατέγραψαν οι επιστήμονες.

Δείτε τα 10 πιο παράξενα πλάσματα από τη λίστα του livescience.com σε σπάνιες φωτογραφίες

Η «ματωμένη» μέδουσα

Εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2021 από επιστήμονες της ΝΟΑΑ (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) στα βάθη της θάλασσας. Πρόκειται για ολοκάινουργιο είδος που πιθανόν να ανήκει στο γένος Poralia

Γυάλινο χταπόδι

Εντοπίστηκε από δυο ερευνητές στις ακτές των απομακρυσμένων νησιών Φοίνιξ, 5.100χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Η πλήρης ονομασία του είναι Vitreledonella richardi

Το πορτοκαλί φαλαινόψαρο

Το συγκεκριμένο είδος εντοπίστηκε σε βάθος 2.013 μέτρων. Είναι ένα λαμπερό πορτοκαλί φαλαινόψαρο του γένους Cetomimiformes. Εξαιρετικά σπάνιο να το δεις και ακόμη πιο σπάνιο να το φωτογραφήσεις.

Το χταπόδι «Αυτοκράτορας Ντάμπο»

Πρόκειται για ένα νέο είδος χταποδιού Grimpteuthis imperator στο οποίο λόγω του σχήματος του που μοιάζει να έχει μεγάλα αυτιά σαν του γνωστού ελέφαντα, του έδωσαν το παρατσούκλι «Αυτοκράτορας Ντάμπο»

Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ

Οι περισσότεροι έχουν ακούσει για τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη και τον φίλο του τον Πάτρικ τον αστερία. Οι επιστήμονες της ΝΟΑΑ τους εντόπισαν στο βυθό της θάλασσας σε μια φωτογραφία που έγινε αμέσως viral.

Το καλαμάρι Alien

Μοιάζει να είναι βγαλμένο από κάποια ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ. Το σχήμα του και τα πλοκάμια του κάνουν το καλαμάρι του γένους Magnapinna να μοιάζει με εξωγήινο. Το εντόπισαν επιστήμονες της ΝΟΑΑ βαθιά στον κόλπο του Μεξικού

Μέδουσα γίγας

Η τεράστια αυτή μέδουσα του γένους Stygiomedusa gigantea εντοπίστηκε σε βάθος 1000 μέτρων στον κόλπο του Μοντερέϊ. Το κεφάλι της έχει πλάτος ένα μέτρο και τα πλοκάμια της απλώνονται στα 10 μέτρα.

Το καλαμάρι που επιτίθεται… με φώτα

Είναι ένα καλαμάρι μωβ χρώματος του γένους Shenoteuthis oualaniensis που ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε ένα ναυάγιο στον κόλπο Ακάμπα της Ερυθράς Θάλασσας. Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούσαν να κινηματογραφήσουν το ναυάγιο το μωβ καλαμάρι εμφανίσθηκε μπροστά τους και τους έκανε επίθεση ανάβοντας φώτα και χρωματισμούς στο κορμί του.

Τα σφουγγάρια που σέρνονται

Εντοπίστηκαν σε βάθος 1000 μέτρων στη θάλασσα της Αρκτικής. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι σέρνονται σιγά σιγά και αφήνουν στον πυθμένα παράξενα ίχνη.

Το ψάρι με το διάφανο κρανίο

Εντοπίστηκε στο υποθαλάσσιο φαράγγι στο Μόντερέϊ και είναι η ένατη φορά που το βλέπουν δύτες. Το χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο διάφανο κεφάλι του και τα μάτια του.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα