25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔΡΑΠΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ....ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ….ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

                Στις 23 Απριλίου 2016, στις 20:00, μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών θα ανεβάσει την κωμωδία του Νηλ Σάιμον, Οι Ηλίθιοι, στο χώρο εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου. Οι Δραπέτες, το όνομα της ομάδας αυτής, είναι άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους αρχικά, που μαζεύτηκαν και είπαν να δοκιμάσουν «για πλάκα» να κάνουν θέατρο. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η πρώτη παράσταση το 2015 στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βεΐκου με το έργο του Μποστ, Μήδεια. Οι αντιδράσεις των 500 θεατών ήταν ανέλπιστα θετικές, σχεδόν συγκινητικές.

Ψωνισμένοι, λοιπόν, καθώς ήταν και μεθυσμένοι από την επιτυχία, αποφάσισαν και φέτος να κάνουν κάτι. Δούλευαν από το Σεπτέμβριο, μία φορά την εβδομάδα με συνέπεια και μεθοδικότητα, μα πάνω από όλα με πολλή αγάπη και ιδιαιτέρως κέφι, πάνω στο έργο Οι Ηλίθιοι. Το κυριότερο, όμως, ήταν ότι αυτοί οι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι έγιναν παρέα, μια παρέα που, χωρίς εγωισμούς –τα έχει αυτά η τέχνη- απολάμβαναν πρώτα πρώτα την πρόβα και ικανοποιούσαν τη φιλοδοξία να προσφέρουν αυτό που η ψυχή τους έβγαζε.

Σας καλούμε, λοιπόν, να απολαύσετε μία παράσταση που έχει αντιμετωπιστεί με σεβασμό αλλά και μεράκι, δουλεμένη με αγάπη και πάθος, γνήσια και σίγουρα όχι δήθεν. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ελάτε να δραπετεύσουμε μαζί…

ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα