19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΜΑ

«Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΜΑ

Την Τρίτη 7/3 και ώρα 7μ.μ θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με τον Γιάννη Ζουγανέλη. Ο αγαπημένος Συνθέτης και Ηθοποιός, συμμετέχει στον κύκλο των ανοιχτών ομιλιών του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα “Κάθε Τρίτη και Κάτι Άλλο” με θέμα «Η ατομικότητα εμπόδιο στην μοναδικότητα», θα μας αναλύει πως επηρεάζει ή ισοπεδώνει την μοναδικότητα μας η παγκοσμιοποίηση. 

Λίγα Λόγια για το βιογραφικό του Γιάννη Ζουγανέλη:

Στην προσχολική ηλικία, ξεκίνησε την βυζαντινή μουσική στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών με τον ιεροψάλτη καθηγητή Θ. Θεοδωρακόπουλο. Στο Ελληνικό Ωδείο σπούδασε κιθάρα με τους καθηγητές Χ. Εκμεκτσόγλου και Κώστα Τρίαντο και θεωρία με τον Αντίοχο Ευαγγελάτο. Συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με αρμονία, ανώτερα θεωρητικά και πιάνο υπό την διδασκαλία των Πατρικίδη και Βώκου. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των μουσικών του σπουδών έπαιξε ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης που του δίδαξε ενορχήστρωση και ρυθμολογία. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί ογδόντα έργα του. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» (1980) από τη SONET MUSIC και τη CBS, «Ατρείδες» (1978) από τη Deutsche Grammophon στις Αγγλοσαξωνικές χώρες. CD του κυκλοφορούν σ’ όλο τον κόσμο από την VENOL.

Το 1975, με υποτροφία από το Υπουργείο Πολιτισμού (για το έργο του «Δέκα Βυζαντινά δοκίμια» μικρό συμφωνικό σύνολο και μικτή χορωδία), σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση και όπερα στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, από την οποία και αποφοίτησε με άριστα.

Το 2016 διορίστηκε τακτικός καθηγητής στην ακαδημία του Μονάχου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα