33.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (Ε.Ο.Σ.) Αχαρνών παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννα Τσούπρα και Χάρης Δαμάσκος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν προσωπικότητες και φορείς της περιοχής για την πολυετή προσφορά τους. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής και πρώην πρόεδρος της ΙΛΕΑ Δημήτρης Γιώτας για την 50ετή προσφορά του στον πολιτισμό, τη λαογραφία και την ιστορία των Αχαρνών και της Αττικής με την ανακήρυξή του σε επίτιμο μέλος της ΙΛΕΑ, ο επί 14 χρόνια πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών και μεγάλος αρωγός (επί 40 χρόνια) των προσπαθειών της ΙΛΕΑ κ. Βασίλης Νίκας, καθώς και δύο σύλλογοι για τα 40 έτη παρουσίας τους στα πολιτιστικά δρώμενα των Αχαρνών, το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών δια της προέδρου του Νίτσας Βαρελά και ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών δια της νέας προέδρου του Ευανθίας Μπάλλιου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η ΙΛΕΑ τις τελευταίες δεκαετίες για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού των Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του επί πολλά χρόνια προέδρου της ΙΛΕΑ Δημήτρη Γιώτα και στην καλή συνεργασία που είχαν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το συγγραφικό του έργο αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τις Αχαρνές αλλά για όλη την Αττική.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του δήμου και κάτοικοι της περιοχής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα