16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ

Με το ποσό των 240.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Λαυρεωτικής μέσω ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης σε τέσσερις (4) παραλίες της Λαυρεωτικής για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η εν λόγω πρόταση προβλέπει την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής, που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσεςγυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λπ.), καθώς και την εγκατάσταση ειδικής ράμπας  πρόσβασης στη θάλασσα (Seatrac), συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησής τους.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε ότι:

«Ο Δήμος μας είχε υποβάλει σχετική πρόταση στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία), καθώς αποτελεί προτεραιότητα η διευκόλυνση των ΑμεΑ, με έργα που να εξασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και περιορισμένη κινητικότητα.

Οι παραλίες αυτές είναι ο Χάρακας,  η Πουνταζέζα, το Δασκαλειό και η Κακή Θάλασσα. Πέρα από την αξιοποίηση των παραλίων από τη ΔΑΝΕΤΑΛ, με ελεύθερη πρόσβαση σε οργανωμένες παραλίες, δημιουργούμε τις υποδομές πρόσβασης στη θάλασσα και για τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω  την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την προετοιμασία και υποβολή πολλών προτάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα στο ΕΣΠΑ και οι οποίες εγκρίθηκαν».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα