21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ

Μια χαρούμενη είδηση είναι πάντα ευπρόσδεκτη μετά τη μουντάδα των τελευταίων ημερών που κυριαρχεί η πύρινη τραγωδία που έπληξε την περιοχή μας, ιδίως όταν αφορά ένα νέο άνθρωπο που ανοίγει τα φτερά του και πετά μακριά, μέχρι την Πολωνία για να συναντήσει μια εμβληματική προσωπικότητα, τον Λεχ Βαλέσα!

Ο λόγος για τον Πικερμιώτη Ευάγγελο – Αχιλλέα Κόκκινο γιο του Κυριάκου Κόκκινου και της Σίσσυ Κατσούδα, που επιλέχτηκε μεταξύ 3500 υποψηφίων να συμμετέχει σ’ ένα πρόγραμμα της Ε.Ε. που για πρώτη φορά πραγματοποιείται.

Το εν λόγω πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με κοινοτικά κονδύλια έχει να κάνει με τόξα διαδρομών σε Ευρωπαϊκές χώρες όπου οι οκτώ τελικά επιλεγέντες ανά ζεύγη περιγράφουν σε video που γυρίζουν οι ίδιοι, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας που επισκέπτονται. Τα videos θα αποτελέσουν τη βάση ταινίας που θα γυριστεί. Στόχος του προγράμματος είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης ώστε να αποτελέσει μια ενιαία οντότητα των λαών μελλοντικά.     

Οι 4000 νέοι απ’ όλη την Ευρώπη που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προγράμματος, επελέγησαν αρχικά από video που απέστειλαν στην επιτροπή αξιολόγησης η οποία επέλεξε 16. Κατόπιν τούτου έγινε προσωπική επαφή ώστε να καταλήξει στην επιλογή 8 νέων, οι οποίοι ανά δύο ανέλαβαν απ’ ένα τόξο διαδρομής χωρών. Ουσιαστικά η Ευρώπη χωρίστηκε σε τέσσερα τόξα.

Η Πολωνία ήταν μεταξύ των χωρών που περιλάμβανε το τόξο διαδρομής του δικού μας Ευάγγελου – Αχιλλέα Κόκκινο και της παρτενέρ του Ισπανίδας Luna Ayala Piñeiro.

Έτσι οι δύο νέοι επισκέφτηκαν τον εμβληματικό ηγέτη Λεχ Βαλέσα! Τον πολωνό εργάτη των ναυπηγείων του Γκντανσκ με το χαρακτηριστικό μουστάκι, που θεωρείται ένας από τους ήρωες της σύγχρονης Ευρώπης: ο ηγέτης της επανάστασης που ανέτρεψε το κομμουνιστικό καθεστώς και διετέλεσε Πρόεδρος της Πολωνίας την 5ετία 1990 – 1995.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο νεαρός Κόκκινος εντυπωσιάστηκε απ’ τον Λεχ Βαλέσα με το μειλίχιο τρόπο ομιλίας του όταν μοιραζόταν μαζί τους εμπειρίες ζωής.

Όλο και ψηλότερα Ευάγγελε-Αχιλλέα Κόκκινε. Να κάνεις πάντα περήφανους τους γονείς, τ’ αδέλφια, τους παππούδες σου κι όλους εμάς τους συντοπίτες σου. Είθε να εκπληρωθούν όλα τα όνειρά σου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα