21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας ιστορικός αθλητικός όμιλος χρειάζεται ιδιαίτερη δημοσιότητα όχι απλά για ν’ αναδείξουμε τις δραστηριότητές του, αλλά πρωτίστως για να γνωρίσουμε την ιστορία του.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ;

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου ιδρύθηκε το 1988, από την ανάγκη μίας διεξόδου στον αθλητισμό για τη νέα γενιά του Μαρκόπουλου.

Την περίοδο εκείνη υπήρχε μόνο ο Γ.Σ. ΜΑΡΚΟ που ως κύρια δραστηριότητα είχε το ποδόσφαιρο και εκείνο το διάστημα είχε δημιουργήσει τμήμα Μπάσκετ και Βόλεϊ με υποτυπώδη λειτουργία. Η ίδρυση του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου εξέφρασε την ανάγκη αλλά και έναν προσανατολισμό για μαζικό αθλητισμό στον τόπο μας. Η αρχή, όπως και κάθε αρχή, ήταν δύσκολη.

Πέρα από την αρχική δυσπιστία για το εγχείρημα, υπήρξαν και αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούσαν τόσο την οργάνωση και τον χώρο που θα λάμβαναν μέρος οι δραστηριότητες όσο και την γνωστοποίηση της ίδρυσης του συλλόγου στους νέους, ώστε να αποκτήσει μαζικότητα – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ – για την επιβίωση και την ανάπτυξή του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η πορεία του αποτέλεσε μία άλλη ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ στη νεολαία για τις εξωσχολικές δραστηριότητες και την ανάδειξη των δεξιοτήτων στον αθλητισμό ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον βομβαρδισμό της νέας γενιάς, με ευτελή πρότυπα και αξίες που οδηγούν σε αδιέξοδα, σε ατομικές λύσεις και τις περισσότερες φορές τους ανθρώπους στο περιθώριο. Σήμερα, ο σύλλογος απαριθμεί περισσότερους από διακόσιους (200) αθλητές και αθλήτριες, έχοντας τμήματα Βόλεϊ (ανδρών, εφήβων, παίδων, παμπαίδων, μίνι), Βόλεϊ Γυναικών (νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, μίνι) καθώς και τμήμα πολεμικών τεχνών (Ζίου Τσίτσου).

Η βασική φιλοσοφία της Διοίκησης τα τελευταία χρόνια κινήθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας ήταν η διεύρυνση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου με έλευση πολλών παιδιών και την προώθηση του ταλέντου τους. Ο δεύτερος άξονας ήταν η ανάδειξη κάθε πρωταγωνιστικής προσπάθειας των ομάδων και ο πρωταθλητισμός.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Μέχρι στιγμής, ο ΑΟ Μαρκοπούλου φαίνεται να επιτυγχάνει κάθε στόχο του και στους δύο «άξονες» της φιλοσοφίας του! Οι επιτυχίες των τμημάτων υποδομής με κατακτήσεις πρωταθλημάτων επιπέδου Νεάνιδων και οι συμμετοχές τμημάτων Κορασίδων σε Final-Four κάθε χρόνο, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στον Σύλλογο του Μαρκοπούλου, επενδύοντας στις νέες γενιές.

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ –ΣΤΟΧΟΙ

Η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών αποτελεί την κορωνίδα και στολίδι του Α.Ο.Μ., έχοντας κατορθώσει μέσα από μία πορεία ετών να πρωταγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία, να μετρά συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά κύπελλα και να αποτελεί αυτή τη στιγμή την ιστορικότερη ομάδα της κατηγορίας, με 18 συνεχόμενα έτη παρουσίας (2000-2018)!

Για τη φετινή χρονιά, οι στόχοι παραμένουν υψηλοί. Η ομάδα που «χτίζεται» με νέα παιδιά και με προσθήκες ξένων αθλητριών, όπως επίσης και του έμπειρου Έλληνα προπονητή, Κώστα Σωτηρόπουλου, στοχεύει όσο ψηλότερα μπορεί στην Α1 εθνική κατηγορία, επενδύοντας παράλληλα στο μέλλον, έχοντας στο ενεργητικό της αθλήτριες ηλικιών από 15 έως 23 ετών!

Γι’ αυτό και φέτος, με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, ο Α.Ο.Μ. επιδιώκει να «γυρίσει» σελίδα, επενδύοντας σε νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες, που αποτελούν και το μέλλον του ελληνικού Βόλεϊ, καθιστώντας παράλληλα την περιοχή του Μαρκοπούλου κοιτίδα της Πετοσφαίρισης για τη χώρα μας!

2018-19

Αυτή τη στιγμή, με ολοκληρωμένες έξι αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών, οι γυναίκες του ΑΟΜ βρίσκονται στην 7η θέση, έχοντας κατακτήσει εννέα βαθμούς και με απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ήττες. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Μαρκοπούλου κατέχει μία από τις πιο νεανικές ομάδες στο πρωτάθλημα!

Ο πρόεδρος του ΑΟ Μαρκοπούλου, Πάρις Ευαγγελίου, από τη πλευρά του δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος και αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, αλλά και την πορεία του Συλλόγου στο μέλλον:

«Πρωταρχικός στόχος του ΑΟ Μαρκοπούλου ήταν να αποτελέσει διέξοδο για την Νεολαία. Να αποτελέσει μία επιλογή, για να εκφράζονται οι νέοι και οι νέες μέσω του Αθλητισμού και να επιτυγχάνουν μέσω αυτού την ολοκλήρωσή τους τόσο ως αθλητές αλλά και ως άνθρωποι! Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τις προσπάθειές μας πάνω σε αυτό το κομμάτι, να αποδίδουν κάθε χρόνο και νέους καρπούς! Σε βαθμό που να θαυμάζουμε και να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους νέους και νέες αθλήτριές μας που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως με αθλητικές υποτροφίες!

Ο άλλος στόχος, του πρωταθλητισμού, έχει επιτευχθεί επίσης, καθώς έχουμε καταφέρει να φτάσουμε την γυναικεία ομάδα του ΑΟΜ στην θέση της ιστορικότερης ομάδας της κορυφαίας κατηγορίας, με 18 συνεχόμενα έτη παρουσίας, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή, μετρώντας και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Φέτος, για ακόμη μία φορά, επενδύσαμε σε νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες, που σε συνδυασμό με τις τρεις ξένες της ομάδας, αποτελούν ένα από τα νεανικότερα σχήματα στη φετινή Volleyleague Γυναικών! Με τον έμπειρο Έλληνα προπονητή, Κώστα Σωτηρόπουλο, η ομάδα δείχνει να έχει τεράστιες δυνατότητες μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του ΑΟΜ βελτιώνονται παιχνίδι με το παιχνίδι και το σίγουρο είναι πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη!».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα