16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Αν και ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιον δρόμο που θ’ ακολουθήσει στην πολιτική του παρουσία, οι φήμες περί επαναφοράς του στη διεκδίκηση του δήμου Σαρωνικού  πυκνώνουν, ενώ εντάθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ο Σαλαμίνιος αρχαιολόγος – ιστορικός – λαογράφος – γλωσσολόγος ΠΕΤΡΟΣ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗΣ (1878-1936)» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Πολλοί περίμεναν στο γεμάτο αμφιθέατρο του δημαρχείου Σαρωνικού, μια αναφορά έστω του συγγραφέα για τις εκλογικές προθέσεις του, αλλά απογοητεύτηκαν πλήρως, αφού ο κος Φιλίππου εμφανίστηκε ως σφίγγα.

Άνθρωπος πολύπειρος αυτοδιοικητικά, που δεν είναι συνηθισμένος να χάνει, δεν μπορεί να μην υπολογίσει με κάθε λεπτομέρεια το ρίσκο κάθε ενέργειάς του. Πολύ περισσότερο δε όταν ως πολυσχιδής προσωπικότητα με ακαδημαϊκές περγαμηνές, πολύγλωσσος και πολυταξιδεμένος μπορεί να σταθεί επάξια ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, τιμώντας το κόμμα που στηρίζει, εν προκειμένω τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προοπτική αυτή βέβαια δεν είναι στο χέρι του να την επιλέξει, αλλά στους συντρόφους του στο Κόμμα.  

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα της πιθανής επαναφοράς του ως υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού. Παρότι υπάρχει η αντίληψη ότι ο Πέτρος Φιλίππου θα κάνει περίπατο ως υποψήφιος δήμαρχος(;), εντούτοις θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη κάποια σημεία που ίσως δυσκολέψουν την υποψηφιότητά του.

Η ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει δείξει ότι αιρετοί που εγκατέλειψαν το δημαρχιακό θώκο που κατείχαν, χωρίς να χάσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους, για ν’ αναρριχηθούν σε ανώτερο επίπεδο, δεν έχουν και την καλύτερη τύχη όταν αποφασίσουν να επανέλθουν για τον άλφα ή βήτα λόγο (τρανό παράδειγμα προς επιβεβαίωση τούτου σε όμορο δήμο). Επίσης το θέμα της μη επίλυσης του αποχετευτικού λυμάτων επί θητείας του βεβαίως θα βαρύνει στην απόφαση των ψηφοφόρων.

Ένα ακόμα στοιχείο που φαίνεται ότι πιέζει συναισθηματικά τον κο Φιλίππου είναι το γεγονός ότι θα στραφεί ενάντια σ’ αυτόν (Σωφρόνη) που ο ίδιος ανέδειξε κι ο οποίος όχι μόνο δεν στράφηκε εναντίον του αλλά τουναντίον έθεσε υποψηφιότητα όταν ο μέντοράς του στράφηκε προς την Περιφέρεια. Κάτι που μέτρησε στην υποστήριξη της τότε υποψηφιότητάς του ως δήμαρχος στη στάση του κου Φιλίππου.

Απ’ την άλλη ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης που φάνταζε ως μόνος αξιόλογος υποψήφιος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αρχίζει να αισθάνεται την ανάσα του πρώην μέντορά του, με αποτέλεσμα μια νίκη απέναντί του να αποτελεί δικαίωση της πορείας του. Ο μαθητής ικανότερος του δασκάλου.

Ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα κρατήσουν τόσο ο Μανώλης Τσαλικίδης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις εκλογές – δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι έχει πετάξει οριστικά λευκή πετσέτα, αν και πολλά μπορούν να συμβούν – κι η Χριστίνα Χριστοφάκη που ούτως ή άλλως επηρεάζουν αρκετό κόσμο.

Όπως και να ‘χει το εκλογικό παιχνίδι στο δήμο Σαρωνικού, μόλις απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που θα παρακολουθήσουμε στενά.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα