16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΞΑΝΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΞΑΝΑ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Στη 3η θέση του βάθρου στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η δική μας Παληνιώτισσα Κατερίνα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ με άλμα 4,80.

Το χρυσό κατέκτησε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,95, ύψος που πέρασε με την 3η προσπάθεια. Είναι το πρώτο της χρυσό σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς τα τελευταία χρόνια βρισκόταν συνεχώς στην 2η θέση πίσω από την Στεφανίδη. Το ασημένιο με 4,90 κατέκτησε η Ρωσίδα (αγωνίζεται ως ανεξάρτητη) Ανζέλικα Σιντόροβα, η οποία ήταν πάλι 2η το 2014.

Η Στεφανίδη πέρασε με την 1η τα 4,70, με την 2η τα 4,75 και με την 3η τα 4,80. Στη συνέχεια είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,85 και δύο αποτυχημένες στα 4,90, στην ύστατη προσπάθεια που έκανε για το χρυσό μετάλλιο.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να  βρίσκεται σταθερά στο βάθρο των νικητών και να μας χαρίζει έντονες συγκινήσεις.  
Το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου επιβεβαιώνει ξανά ότι είναι αθλήτρια παγκόσμιου διαμετρήματος και φέρνει πάλι στο μυαλό όλων μας την  Ελλάδα που προσπαθεί, την Ελλάδα που διακρίνεται.  
Για  μια ακόμη φορά, την ευχαριστούμε για τα συναισθήματα χαράς και Εθνικής υπερηφάνειας  που μας γεμίζει και της ευχόμαστε να είναι υγιής και να κατακτά όλους τους στόχους που θέτει».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα