21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟ ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΤΕΛΕΤΗ»

ΤΟ ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΤΕΛΕΤΗ»

Οι σινεφίλ θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες με την έναρξη προβολών του σινε-Ραφήνα από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και πάλι στον φιλόξενο χώρο του ΚΑΠΗ.

Η χειμερινή περίοδος ξεκινά με την ταινία «Η τελετή» (la ceremonie), που θα προβληθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Ραφήνας.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Σοφί, οικιακή βοηθός σε μια μεγαλοαστική οικογένεια στη γαλλική επαρχία, προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι είναι δυσλεκτική και συνάπτει μια ένοχη φιλία με μια υπάλληλο ταχυδρομείου.

Η ταινία δεν είναι παρά η αναλυτική παρουσίαση όλων των ψυχολογικών και κοινωνικών παραμέτρων, που θα οδηγήσουν ένα πολλαπλά καταπιεσμένο άτομο και την ταξικά αλληλέγγυη φιλενάδα της (υπάλληλος του τοπικού ταχυδρομείου, που κατηγορήθηκε στο παρελθόν για τον φόνο εξ αμελείας του παιδιού της), σε μια αποτρόπαια και παράλογη πράξη, η οποία, αν και αναμενόμενη σε κάποιο βαθμό, δεν παύει να είναι σοκαριστική για την απάθεια με την οποία τελείται.

Πρόκειται για μια Γαλλική κοινωνική, έγχρωμη ταινία διάρκειας 112΄ σε σκηνοθεσία Κλοντ Σαμπρόλ με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ,Σαντρίν ΜπονέρΖακλίν ΜπισέΖαν-Πιέρ ΚασέλΒιρζινί Λεντουαγιέν

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα