19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣTA ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (δημοσιογραφικός πλεονασμός) ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» ΤΟ 2015-2016

TA ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (δημοσιογραφικός πλεονασμός) ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» ΤΟ 2015-2016

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» συνεχίζοντας και φέτος τον κύκλο των σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια παράλληλα με τις εκδηλώσεις της,  παρουσιάζει πλήθος δημιουργικών  σεμιναρίων και δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Η επιλογή  των θεματικών ενοτήτων για την περίοδο 2015 – 2016 έγινε με γνώμονα την ποιότητα και την πολυφωνία, αξιοποιώντας παράλληλα το επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό  της περιοχής μας.

Οι δραστηριότητες που ξεκινούν  από τον Οκτώβριο περιλαμβάνουν:

  • Κεραμική:  Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους                   

Τα μαθήματα Κεραμικής επαναλαμβάνονται για τρίτη χρονιά με εμψυχώτρια την καθηγήτρια καλλιτεχνικών Μάχη Δημοπούλου. Θα ξεκινήσουν στις 21 Οκτώβριου, θα διαρκέσουν 8 μήνες και θα γίνονται κάθε Τετάρτη 5-7μ.μ. Τα τμήματα θα αποτελούνται από άτομα όλων των ηλικιών.

  • Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής  για αρχάριες & προχωρημένες  γυναίκες   

Θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με  την  καθοδήγηση της κλωστοϋφαντουργού – μοντελίστ Μηλίτσας Πρίφτη. Τα μαθήματα θα είναι τρίωρα εβδομαδιαία, συνολικής διάρκειας 60 ωρών και θα γίνονται κάθε Τρίτη , Πέμπτη    6-9μ.μ.  Στο τμήμα των αρχάριων διδάσκονται βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, δημιουργία πατρόν καθώς και κοπή-ραφή σε φούστες, ζιπ  κιλότ και κάπες.

  • Σεμινάριο Η Τέχνη της Φωτογραφίας»

Θα ξεκινήσει το Νοέμβριο και θα υλοποιείται κάθε Σάββατο 12:30 – 15:30. Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθούν βασικές αρχές φωτογραφίας, αισθητική αντίληψη και σύνθεση κάδρου. Τα μαθήματα θα είναι τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά με φωτογραφικές εξορμήσεις και εργασίες πάνω σε συγκεκριμένα projects. Θα υλοποιηθεί από τον φωτορεπόρτερ και υπεύθυνο του φωτογραφικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας Σπύρο Τσακίρη.

  • Σεμινάριο H/Y για αρχάριους – Βασικές έννοιες  πληροφορικής  – Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet/ Facebook/ Email/ Skype)

Το σεμινάριο υλοποιείται για τέταρτη χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, η διάρκεια του θα είναι 16 ώρες, τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα 7-9μ.μ. και  θα υλοποιηθούν από τον καθηγητή Παναγιώτη Ρουμπάνη.  Απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν το διαδίκτυο και τις βασικές εφαρμογές του.           

  • Σεμινάριο:  «Γνωριμία με τον Ελληνικό Αμπελώνα – Εισαγωγή στην Οινογευσιγνωσία »

Το σεμινάριο υλοποιείται και φέτος μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων ετών. Θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2015 και θα υλοποιηθεί σε τέσσερα μαθήματα συνολικής διάρκειας 8 ωρών. Εισηγητές θα είναι ο Νίκος Τζάκας (οινολόγος)  και ο Αντώνης Μυλωνάς (χημικός-οινολόγος). Θα παρουσιαστούν οι ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, οι τύποι κρασιών,  θα γίνει εισαγωγή στη γευσιγνωσία των οίνων και δοκιμή πολλών ποιοτικών-επώνυμων οίνων από διάφορες  ελληνικές ποικιλίες

  • Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογής και ταυτοποίησης μανιταριών Λαυρεωτικής 

Θα υλοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου σε συνεργασία με τον σύλλογο  «Μανιταρόφιλοι Μεσογαίας» και διαρκέσει 8 ώρες.  Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος των «Μανιταρόφιλων Μεσογαίας» και αντιπρόεδρος «Μανιταρόφιλων Ελλάδος» Δημήτριος Σωφρόνης. Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος αλλά και συλλογή- ταυτοποίηση μανιταριών από τα βουνά της Λαυρεωτικής. (Το σεμινάριο θα ξεκινήσει όταν θα ξεκινήσει η εμφάνιση μανιταριών στην περιοχή μας).

  • Θεατρικό Εργαστήρι  για ενήλικες με την Πειραματική Σκηνή «Θέσπις»                                                                Η  «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και η  Πειραματική Σκηνή «Θέσπις» όπως κάθε χρονιά  περιμένουν όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο, κάθε Δευτέρα,Τετάρτη στις 9μ.μ. να ενταχθούν σε μια ομάδα που αγαπά το θέατρο. Φέτος η ομάδα θα καθοδηγείται από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κώστα Καστανά.
  • Μαθήματα Σκάκι  για παιδιά 

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»  και φέτος συνεργάζεται με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας  και μάλιστα με συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες και πρωταθλήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο 4-6μ.μ. στην «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» από τον καθηγητή Σκακιού Γιάννη  Παπαδημητρίου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο Γ.Σ Κερατέας.

  • Σεμινάρια για το Θέατρο την θεατρική παιδεία και τον Πολιτισμό, για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες κ.α

Η Πειραματική Σκηνή ΘΕΣΠΙΣ και η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» έχουν προσκαλέσει τον  ηθοποιό σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κώστα Καστανά, ο οποίος για τέσσερις Κυριακές ώρα 11:00-13:30, θα μιλήσει και θα συζητήσει για την θεατρική παιδεία, το θέατρο και τον πολιτισμό. Τα σεμινάρια είναι ανοικτά σε όλους. Θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

  • Βραδιές Παρατηρησιακής Αστρονομίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνιών Αστρονομίας

Οι βραδιές Παρατηρησιακής Αστρονομίας θα υλοποιηθούν  μέσα στην αίθουσα του Συλλόγου με προβολές και μαθήματα αλλά και στην ύπαιθρο με τηλεσκόπια που θα διατεθούν από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονομίας, του οποίου τα μέλη θα υλοποιήσουν τις βραδιές αυτές.  Θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

  • Σεμινάριο Τεχνικής Βιβλιοδεσίας (βιβλίων, λευκωμάτων, ημερολογίων, βιβλία συνταγών & ευχών)

Στα μαθήματα τεχνικής βιβλιοδεσίας θα διδαχθεί η τέχνη της βιβλιοδεσίας με πολλούς τρόπους. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν από το μηδέν, προσωπικά ημερολόγια, λευκώματα, βιβλία συνταγών, σημειωματάρια, ακόμα και βιβλία ευχών γάμου, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να μάθουν να δένουν τεχνικά φυλλάδια οδηγιών, έντυπα παρουσιάσεων, και κάθε λογής τετράδια. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και κάθε μάθημα θα είναι make and take.

Οι εγγραφές για τα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα υλοποιηθούν και άλλα μικρότερα σεμινάρια ή δράσεις.                                           Στην αίθουσα του Συνδέσμου υλοποιούνται πολλές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ομιλίες για τοπικά θέματα, κινηματογραφικές προβολές κ.α.                                                                         

  Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια. Μην  διστάσετε να μας τις στείλετε.

Γραφτείτε μέλη για να ενισχύσετε το έργο μας , να έχετε εκπτώσεις στις δραστηριότητες του Συνδέσμου και να ενημερώνεστε με SMS για τις εκδηλώσεις μας. Ετήσια συνδρομή: 30€ 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας:

– κάθε Τετάρτη και Παρασκευή7-9μ.μ. στο τηλ.: 22990 69850

– καθημερινά στα τηλέφωνα: 6978 003191 / 6984614675 / 6976652080 / 6987

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα