21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚολύμπησε με μια ανάσα 140 μέτρα κάτω από παγωμένη λίμνη και ξαναπήρε...

Κολύμπησε με μια ανάσα 140 μέτρα κάτω από παγωμένη λίμνη και ξαναπήρε το παγκόσμιο ρεκόρ

Μόλις 36 ώρες κατάφερε να μείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης η Γιακούζο Οζέκι από την Ιαπωνία

Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κολύμβησης πέτυχε η Κροάτισσα Βαλεντίνα Καφόλα, επαναφέροντας το όνομά της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και αφήνοντας πίσω της την Γιασούκο Οζέκι από την Ιαπωνία, που κατείχε το συγκεκριμένο ρεκόρ για μόλις 36 ώρες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η Καφόλα παίρνει μια βαθιά ανάσα και επί ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα καταδύεται και κολυμπά χωρίς οξυγόνο κάτω από τα παγωμένα νερά της λίμνης Αντερσέλβα στις Ιταλικές Άλπεις.

Με μόνη βοήθεια το μονό βατραχοπέδιλο, η Κροάτισσα αθλήτρια διανύει απόσταση 140 μέτρων κάτω από το παχύ στρώμα πάγου, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης αποδεικνύοντας τη δύναμη, την αντοχή και τη θέλησή της.

Στερήθηκε το δικό της ρεκόρ για μόλις 36 ώρες

Η Καφόλα ουσιαστικά πήρε πίσω το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο στερήθηκε για μόλις τρία εικοσιτετράωρα.

«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που όλες μου οι προσπάθειες απέδωσαν. Έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης κάτω από τον πάγο, το οποίο είναι 140 μέτρα και είμαι τόσο χαρούμενη γι’ αυτό», δήλωσε η ίδια.

Το προηγούμενο ρεκόρ της Καφόλα σημειώθηκε το 2017. Πριν από μερικές ημέρες η Γιασούκο Οζέκι, από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, κολύμπησε 126 μέτρα χωρίς οξυγόνο κάνοντας δική της την κορυφή του κόσμου μετά από επτά χρόνια.

Η Βαλεντίνα Καφόλα επιχείρησε και τελικά κατάφερε να επαναφέρει το όνομά της στην κορυφή των παγκοσμίων ρεκόρ σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Για την Καφόλα το νέο της ρεκόρ είναι ένας προσωπικός θρίαμβος, όμως όπως είπε οι άλλοι αθλητές πρέπει να το βλέπουν ως έμπνευση γατί τα εμπόδια πρέπει να ξεπερνιούνται και τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Επόμενος στόχος της 27χρονης αθλήτριας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης στο Βελιγράδι, τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα