19.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΞεκινάει το κυνήγι για το «Ελ Ντοράντο των θαλασσών»: Εταιρία είναι κοντά...

Ξεκινάει το κυνήγι για το «Ελ Ντοράντο των θαλασσών»: Εταιρία είναι κοντά στην ανακάλυψη θησαυρού αξίας 4.000.000.000 λιρών

Το Merchant Royal, ένα αγγλικό πλοίο του 17ου αιώνα, γνωστό ως "το Ελ Ντοράντο των θαλασσών", βυθίστηκε σε κακοκαιρία κοντά στις νήσους Scilly το 1641.

Ξεκινάει το μεγάλο κυνήγι για το πλοίο 400 ετών, με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι στα αμπάρια του υπάρχει χρυσός αξίας 4.000.000.000 λιρών. Αφού βρισκόταν για εκατοντάδες χρόνια στο βυθό της θάλασσα, το “Ελ Ντοράντο των θαλασσών” μπορεί τελικά να αποκαλύψει τα μυστικά του. Το ναυάγιο του Merchant Royal βρίσκεται κάπου στα ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης, αλλά δεν έχει βρεθεί ποτέ, παρά το γεγονός ότι μετέφερε έως και 4 δισεκατομμύρια λίρες χρυσού και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Όποιος το βρει θα μπορούσε να πάρει στα χέρια του περισσότερους θησαυρούς από τον Long John Silver, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμια πληροφορία, κανένα στοιχείο για να σηματοδοτήσει το σημείο του ναυαγίου. Προηγούμενες προσπάθειες να βρεθεί το 400 ετών πλοίο ναυάγησαν. Ωστόσο, τώρα μια βρετανική εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να το κάνει και βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη.

Ο πρώην ψαράς και δύτης Nigel Hodge είναι επικεφαλής μιας ομάδας 11 ατόμων στην Multibeam Services, μια εταιρεία που ειδικεύεται στον εντοπισμό χαμένων ναυαγίων. Αυτός και η ομάδα του θα ξεκινήσουν την ιστορική έρευνα τον επόμενο μήνα. Σκοπεύει να περάσει όλο το 2024 αναζητώντας το ναυάγιο, καλύπτοντας μια τεράστια αλλά συγκεκριμένη περιοχή .

Δεν πρόκειται να «βιαστούν για χάρη του χρυσού», δήλωσε ο Nigel στο Metro.co.uk, παρόλο που πιστεύει ότι το ναυάγιο θα μπορούσε να αξίζει δισεκατομμύρια. Λόγω των αυστηρών νόμων σχετικά με το σε ποιον ανήκει ο θησαυρός που ανακαλύπτεται, «οι μέρες που οι άνθρωποι έβρισκαν ένα μεγάλο σωρό χρυσού και γίνονταν πλούσιοι εν μία νυκτί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Λέει ότι το δέλεαρ γι’ αυτόν έγκειται στην εύρεση απαντήσεων, ενώ κάθε πολύτιμο φορτίο πρόκειται να γίνει αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ναυάγιο βυθίστηκε καθ’ οδόν προς το Ντάρτμουθ στις 23 Σεπτεμβρίου 1641, αφού σταμάτησε στο ισπανικό λιμάνι του Κάντιθ, όπου επισκευάστηκε και πήρε περισσότερο φορτίο κατά την επιστροφή του από το Μεξικό και την Καραϊβική.

Πηγή: gazzetta

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα