26.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤηλεπαρουσίαση στο BOOKIA.gr του βιβλίου "Έστω κι έτσι" της Αρετής Βεργούλη

Τηλεπαρουσίαση στο BOOKIA.gr του βιβλίου “Έστω κι έτσι” της Αρετής Βεργούλη

Όταν η Αρετή Βεργούλη, συντοπίτισσα απ’ τον Νέο Βουτζά, μου ζήτησε να συμμετέχω στην τηλεπαρουσίαση του βιβλίου της “Έστω κι έτσι”, κατ’ αρχάς ένιωσα αμηχανία καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε παρουσίαση βιβλίου μέσω διαδικτύου. Ωστόσο η πρόκληση μιας νέας εποικοδομητικής εμπειρίας, εν μέσω μάλιστα αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω πανδημίας, μου εξήψε την περιέργεια και δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όταν πήρα στα χέρια μου το μυθιστόρημά της με την ιδιόχειρη αφιέρωση, δεν φανταζόμουν πόσο θα με κέρδιζε η διήγηση απ’ τις πρώτες αράδες της μυθοπλασίας. Οι ήρωες φορτωμένοι ψυχολογικά κατάλοιπα απ’ την παιδική τους ηλικία, μεγαλωμένοι με διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία, γνωρίζονται ερωτεύονται τρελά, παντρεύονται και ξεκινούν την κοινή τους ζωή, όπου η ηρωΐδα, η Λίλλα, δίνει τα πάντα σ’ αυτόν το δεσμό ενώ ο Φέϊζαρ,  ανατολίτης αφέντης, παίρνει χωρίς να δίνει, απαιτεί και απατά.

Διαβάζοντας μέσα απ’ την ιδιαίτερη περιγραφή γεγονότων και ηρώων απ’ την συγγραφέα, τη μια χανόμουν στον κόσμο της Λίλλας και την άλλη ακολουθούσα τον χαώδη κόσμο των ψυχικών αντιφάσεων του Φέϊζαρ. Τίποτα όμως δεν με προετοίμασε για το απρόοπτο φινάλε μιας αιφνίδιας ανατροπής, των όσων πίστευα ως αναγνώστρια, που τόσο έντεχνα κατέγραψε η Αρετή Βεργούλη απογειώνοντας το λογοτεχνικό της πόνημα. Διαβάζοντας και την τελευταία αράδα έμεινα απλά μ’ ένα τεράστιο πικρό ερωτηματικό…

Και μόνο τα έντονα συναισθήματα που ένιωσα ακολουθώντας τα σκοτεινά, αλλά και τα φωτεινά μονοπάτια της ζωής των ηρώων που έπλασε η Αρετή, αξίζουν και με το παραπάνω την συγκατάθεσή μου για την τηλεπαρουσίαση της Παρασκευής 10 Απριλίου. Πολλά περισσότερα κατά τη διάρκεια της τηλεπαρουσίασης.

Ακολουθεί η πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Αρετής Βεργούλη “Έστω κι έτσι” την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 ώρα 5 μ.μ. στο δικτυακό τόπο ΒΟΟΚΙΑ και στη σελίδα Εκδόσεις Πνοή.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δρ. Ίλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος της Δράσης για την Ψυχική Υγεία και η Αγγελική Ραγκούση, δημοσιογράφος – ιδρύτρια της ιστοσελίδας kirkinews.gr
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Κάκια Ξύδη, εκδότρια-συγγραφέας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα