17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΕΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΕΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινά για τη μη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ. Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται. Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας». 

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης ΠΕ.ΣΥ.  

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων ενάντια σε μαθητές, παιδιά και κατοίκους του Γραμματικού και των γύρω περιοχών, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σήμερα Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018. Απαιτούσαν δε να εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, έργο αναγκαίο για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Διοίκηση Δούρου έχει ευθύνη για την όλη κατάσταση, γιατί αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, σήμερα, παρά τις υποσχέσεις της σε προηγούμενη συνεδρίαση και μεταθέτοντάς την σε επόμενη. 

Η Διοίκηση Δούρου για να βγει από τη δύσκολη θέση, αυθαίρετα, όπως συνηθίζει τελευταία (βλέπε συνεδρίαση για την Μάνδρα), διέκοψε τη συνεδρίαση, με δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα