18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠ’ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ Π.Κ.Ρ.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠ’ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ Π.Κ.Ρ.

Την έγκριση για την κατασκευή του έργου «Αποπεράτωση αμφιθεάτρου με όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις του πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου Ραφήνας» αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή (1/2) συνεδρίασή του, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Το έργο – συνολικού προϋπολογισμού 1.494.200,00€ (με ΦΠΑ) – που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Σκοπός του είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του υπάρχοντος κελύφους της αίθουσας θεάτρου στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας με παράλληλη αύξηση της δυναμικότητάς του, με την προσθήκη εξώστη (50 θέσεων), καθώς και την ολοκλήρωση των εργασιών των τελειωμάτων, του απαραίτητου εξοπλισμού (καθίσματα, εξοπλισμός σκηνής), απαραίτητα για τη λειτουργία ενός σύγχρονου θεάτρου. Η αναγκαιότητα του έργου πηγάζει από το γεγονός της ύπαρξης ενός ατελείωτου κατασκευαστικά τμήματος κτιρίου, το οποίο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην υπάρχουσα κατάστασή του.

Με την αποπεράτωση του έργου ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο θέατρο, δυναμικότητας 185 θέσεων και θα ολοκληρωθεί το υπάρχον πνευματικό – πολιτιστικό κέντρο (στη συμβολή των οδών Έλλης Αλεξίου & Αραφηνιδών Αλών). Παράλληλα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο, τοπόσημο για την πόλη της Ραφήνας και θα ενισχυθεί η πολιτιστική δραστηριότητα του δήμου με τη δημιουργία κινήτρων για ενασχόληση των κατοίκων με τον πολιτισμό στον χώρο τους, την πόλη τους τη γειτονιά τους. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα