18.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

Χωρίς εκπλήξεις διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες της ΕΝΠΕ (Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος), όπου επικράτησε το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού, που έλαβε 92 ψήφους και εκλέγει τέσσερα μέλη (Χρήστος Μιχαλάκης, Δημήτρης Μαραβέλιας, Γιώργος Δακής και Σπύρος Σπύρου), με δεύτερη την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, που εκλέγει τρία μέλη (Σπύρος Τζόκας, Νίκος Στουπής και Νίκος Πατσαρίνος).

Ακολουθούν:

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα που εκλέγει δύο μέλη (Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μαχαιρίδης), η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα που εκλέγει ένα μέλος (Γιάννης Γιώργος), η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη που εκλέγει ένα μέλος (Παναγιώτης Πλακέντας), ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ελληνική Αυγή δεν εξέλεξαν κανένα μέλος.

Με βάση τα αποτελέσματα το νέο 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ αποτελείται από:

Δέκα μέλη της «γαλάζιας» παράταξης με έξι  ex officio περιφερειάρχες, Κ. Αγοραστό, Α. Καχριμάνη, Γ. Χατζημάρκο, Χ, Καλογήρου, Γ. Παυλίδη και Κ. Μπακογιάννη και τέσσερις εκλεγέντες στη Γενική Συνέλευση, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.

Πέντε μέλη από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με δύο περιφερειάρχες τη Ρένα Δούρου και το Θόδωρο Γαλιατσάτο και τους εκλεγμένους από την Γ.Σ. αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα και τους περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή και Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο.

Τέσσερα μέλη από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ με δύο περιφερειάρχες τους Α. Κατσιφάρα και Στ. Αρναουτάκη και δύο εκλεγμένους από την Γ.Σ. πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννη Σγουρό και Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη

Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον ίδιο και τον  αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.

Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον ίδιο και τη περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου Καρυπίδη περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακέντα.

Με δεδομένο ότι ο κ. Αγοραστός που χρειάζεται 13 ψήφους για να εκλεγεί, αναμένεται να πάρει 14 ψήφους (10 της παράταξης του και 4 των Α. Τζιτζικώστα και Π. Τατούλη), ενώ σε περίπτωση που λάβει και θετική ψήφο από κάποιον από τους τέσσερις του ΠΑΣΟΚ (για παράδειγμα τον Γ. Σγουρό) θα φτάσει τους 15.

Σε αντίθεση η Ρένα Δούρου αναμένεται να λάβει εφτά ψήφους (πέντε της παράταξής της και τις δύο της παράταξης Καρυπίδη), ενώ το ΠΑΣΟΚ επίσημα αναμένεται να τηρήσει ουδέτερη στάση («λευκό»), με αποτέλεσμα στην ουσία να εξυπηρετεί τον Κώστα Αγοραστό, αφού στη περίπτωση αυτή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα χρειάζεται μόλις 11 (στους 22) και όχι 13 ψήφους για να εκλεγεί.

Νέο Εποπτικό Συμβούλιο

Μετά την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, όπου εκλέχτηκαν πέντε μέλη οι: Κόκκινος Χαράλαμπος, Ψαθάς Βασίλειος, Μαρκόπουλος Θεόδωρος, Φιλίππου Πέτρος, Γαλιατσάτος Σπυρίδων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα