16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΠΙΣΘΟΧΩΡΙΣΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΓΙΑ ΕΕΛ

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΙΣΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΓΙΑ ΕΕΛ

Μετά τη συνάντηση που είχε με παράγοντα της ΕΥΔΑΠ (Γεωργιάδη) ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, προσπάθησε δια της πλαγίας να ανασκευάσει την κάθετη τοποθέτησή του για όδευση των λυμάτων της περιοχής στην Ψυττάλεια.

Σε ερώτηση της κ. Ραφτοπούλου επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον κ. Γεωργιάδη – πληροφορίες μας αναφέρουν ότι παρών ήταν κι ο κ. Γιαννάτος φανατικός υπέρμαχος της λύσης ΄΄Ψυττάλεια΄΄ – παραδέχτηκε μεν ότι η Ψυττάλεια δεν δέχεται άλλα λύματα, προσπάθησε δε να μετριάσει τις εντυπώσεις, επιστρατεύοντας φτηνές δικαιολογίες περί δυνατότητας που υπάρχει, αλλά δεν είχαν υπολογιστεί άλλοι παράγοντες (μπλα-μπλα-μπλα), για την επικείμενη στροφή 180 μοιρών απ’ την αδιάλλακτη θέση που είχε υιοθετήσει εναντίον του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Περιέργως την οδό της άκρας σιγής ακολούθησε κι ο λαλίστατος συνήθως κ. Γιαννάτος.

Άλλη μια φορά δικαιώνονται όσοι φώναζαν υπέρ μιας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) στο Πλατύ Χωράφι με υψηλές προδιαγραφές κατασκευής. Πράγμα που επετεύχθη όπως αναφέρεται στην τελευταία εκπονηθείσα μελέτη της ΕΥΔΑΠ.

Ζητούμενο είναι ωστόσο αν θα υπάρξει επίβλεψη και συνδιαχείριση του έργου απ’ το δήμο/ους που φιλοξενούν την εγκατάσταση. Κάτι που πάλεψε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ως επιβράβευση κέρδισε την αποδοκιμασία των πολιτών, ακριβώς γιατί προεκλογικά υπέστειλε τη σημαία που είχε υψώσει υπέρ του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ακριβώς επειδή η Ψυττάλεια δεν δέχεται άλλα λύματα, το νότιο και μεγαλύτερο τμήμα του καλλικρατικού δήμου Παλλήνης που λεγόταν ότι θα παροχετευτεί εκεί, οδεύει προς Πλατύ Χωράφι με το δίκτυο μεταφοράς των λυμάτων να είναι ήδη έτοιμο.

Το ευτράπελο είναι ότι παρόλα όσα γράφαμε κατά διαστήματα για την προοπτική αυτή, με αποτέλεσμα να λοιδορηθούμε από τη φωνασκώσα μειοψηφία κατά του ΚΕΛ, οι υποστηριχτές της μεταφοράς στην Ψυττάλεια βασίζονταν στη σύνδεση με τον αγωγό αυτό, χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι αγωγός μεταφοράς των λυμάτων προς το βιολογικό καθαρισμό στο Πλατύ Χωράφι κι όχι προς Ψυττάλεια. Απλά οι πολυσχιδείς διαφωνούντες  είχαν μπερδέψει τις κατευθύνσεις.  

Για άλλη μια φορά όμως οι ψηφοφόροι αποδεικνύουν ότι κρίνουν επιφανειακά και με συναισθηματικά κριτήρια την ψήφο τους. Αποτέλεσμα τούτου στις πλείστες των περιπτώσεων να επικρατούν οι ικανότεροι στη διαχείριση αυτών που οι ψηφοφόροι θέλουν να ακούσουν και όχι των ικανότερων στη διαχείριση του κοινού συμφέροντος προς όφελος της αναβάθμισης ζωής και περιβάλλοντος. Γι’ αυτό στην πατρίδα μας οι κοψοχέρηδες μετά τις εκλογές είναι συνηθισμένο θέαμα.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα