19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ«Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελλήνων Αργυρουπολιτών του Πόντου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, για το 8ο Αντάμωμα του Σταυρού, διοργανώθηκε στη σάλα του Μετρό Αργυρούπολης η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Η ποντιακή λύρα στον 21ο αιώνα» στις 10/09/14.

Πρόκειται για την επίσημη παρουσίαση των πρακτικών του Α’ Παγκόσμιου Επιστημονικού Συνεδρίου Κατασκευαστών ποντιακής λύρας, που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Κεντρικοί ομιλητές για την παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου-λευκώματος ήταν η υπουργός-δημοσιογράφος, Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος του συνεδρίου, Γιώργος Ηλιάδης, καθώς επίσης η γενική γραμματέας της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, Αργυρώ-Ευσταθιάδη-Γκιώκα. Για τις ενέργειες της Ένωσης προς την κατεύθυνση δημιουργίας της «ιδανικής» λύρας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης, Ηλίας Ιορδανίδης.  

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση, με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, στην πλατεία Πόντου.

Την εκδήλωση τίμησαν – μεταξύ άλλων- με την παρουσία τους οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και Δ. Σιούφας, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρ. Τσίτουρας, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο του Μετρό για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, Κρις Σπύρου, ο δημοσιογράφος, Γιάννης Ντάσκας, ο γλύπτης που θα φιλοτεχνήσει γλυπτό με τον «Πόντιο λυράρη», το οποίο θα τοποθετηθεί εντός του Μετρό Αργυρούπολης, Ευ. Μουστάκας μετά της συζύγου του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κ. Ασλανίδης, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτος, ο πρώην Νομάρχης Αθηνών, Δ. Ευσταθιάδης, η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Δ. Αφεντούλη, φίλοι της Ένωσης, κ.ά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα