26.5 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ευχάριστο γεγονός αποτελεί για το σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας η υποδοχή των συλλόγων «Απανταχού Τριγλιανών» και «Τριγλιανών Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής», στη Ραφήνα και μάλιστα στο λαογραφικό μουσείο «Το σπίτι της Τρίγλιας».

Για την ιστορία να επισημανθεί ότι οι εκ Τριγλίας πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική καταστροφή, χωρίστηκαν σε δύο μέρη. Το ένα εγκαταστάθηκε βόρεια στη Χαλκιδική όπου ίδρυσε τη Νέα Τρίγλια και το άλλο κατοίκησε νότια στη σημερινή Ραφήνα.

Χθες, Παρασκευή, αργά το απόγευμα το άλλο μισό της Τρίγλιας απ’ τα βόρεια, έφθασε στο νότιο τμήμα του στη Ραφήνα, όπου συγγενείς και φίλοι τους καλοδέχτηκαν στο κοινό τους σπίτι, το λαογραφικό μουσείο, όπου η πρόεδρος του οικοδεσπότη συλλόγου Θωμαΐς Αρβανιτίδου με σύσσωμο το συμβούλιο της, τους καλωσόρισαν με κεράσματα, δώρα και τραγούδια της ανατολίτισσας πατρίδας τους.

Αν και τα περισσότερα πλέον μέλη των συλλόγων είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς, κρατούν ζωντανή την παράδοση όπως πρέπει και επιβάλλεται.   

Παρόντες φυσικά όλοι οι αιρετοί Τριγλιανοί της Ραφήνας, όπως ο νυν δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης κι ο πρώην Ανδρέας Κεχαγιόγλου. 

Σήμερα Σάββατο οι εκδρομείς επισκέπτονται το Βυζαντινό Μουσείο, την Ακρόπολη και το Μουσείο της, ενώ αύριο Κυριακή θα εκκλησιαστούν στο Μητροπολιτικό Ναό της Παντοβασίλισσας.

Στη συνέχεια θα αποτίσουν φόρο τιμής με τρισάγιο στον τάφο του Φίλιππου Καβουνίδη σωτήρα χιλιάδων προσφύγων προγόνων τους, μετά θα καταθέσουν στεφάνι στο ηρώο της Τριγλίας και τέλος ο δήμαρχος θα τους υποδεχτεί στο δημαρχείο της πόλης. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα