15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιάννη Κονταρίνη στο vimaonline.gr

O κύβος ερρίφθη. Ραγδαίες θα είναι από την Δευτέρα οι εξελίξεις για την πορεία της επένδυσης στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η περιβόητη επένδυση που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ είναι ικανή να αλλάξει το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας έχει μπει στην τελική ευθεία.
Η επένδυση στο Ελληνικό βρίσκεται ανάμεσα στις 9 επενδύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και έχουν συμπεριληφθεί στα προαπαιτούμενα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου.
Στη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου, παρουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα αποφασίστηκε η επένδυση του Ελληνικού, που στοιχειώνει στην κυριολεξία το επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας, να ξεκινήσει άμεσα.
Το γεγονός ότι  η Tesla Motors, η οποία είχε ερευνήσει το 2012 τη δυνατότητα να ανοίξει το δεύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων στην Ελλάδα, προτού καταλήξει στην Ολλανδία λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην περιβαλλοντική αδειοδότηση αλλά και το γεγονός ότι η Microsoft  ματαίωσε τα σχέδια για τη δημιουργία κέντρου υποστήριξης των προϊόντων της στην Ελλάδα, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα προτιμώντας τη Ρουμανία, έστειλαν το επενδυτικό προφίλ της Ελλάδας  στο Ναδίρ. Επενδυτικά σχέδια που έχουν αποφασιστεί να υλοποιηθούν στη χώρα, αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει καθώς το “Country Risk” της Ελλάδας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. 
Σύμφωνα με την έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2015-2016 που δημοσιοποιήθηκε στις 30/9/2015, η Ελλάδα παρέμεινε σταθερή στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μεταξύ 140 χωρών, πιο χαμηλά από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, το Τατζικιστάν και το Ιράν. Αντιθέτως, οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου (Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία) έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και βρίσκονται στην πρώτη 50άδα.
Η κυβέρνηση χρειάζεται μία καλή είδηση
Μετά τον ορυμαγδό των προαπαιτούμενων και τα βάρη που ετοιμάζονται να πέσουν στην Ελληνική κοινωνία το Μαξίμου χρειάζεται επειγόντως μια καλή είδηση στον χώρο των επενδύσεων ώστε να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα και η Ελληνική κυβέρνηση να καταγράψει την πρώτη της επιτυχία.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι αυτή που θα εγκαινιάσει την επένδυση του Ελληνικού και να μείνει στην ιστορία σαν η κυβέρνηση που έδωσε ώθηση σε  μια υπόθεση που ταλανίζει την Αττική τα τελευταία 15 χρόνια.
Το “κύμα” των χρηματοροών που θα ξεκινήσει μόλις συμβασιοποιηθεί η επένδυση θα είναι τέτοιο που θα αλλάξει στην κυριολεξία τα οικονομικά μεγέθη των τοπικών προαστίων, όχι μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή του Ελληνικού αλλά και για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, συμπαρασύροντας πολλά επενδυτικά κεφάλαια που θα ενδιαφερθούν για τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν
Σύμφωνα λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του vimaonline.gr οι διαδικασίες για την συμβασιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του δημοσίου και της Lamda Developmentπροκειμένου να μπουν μπουλντόζες στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα ξεκινήσουν το αργότερο σε ένα μήνα.
Άμεσος ο διορισμός του Δ.Σ. της “Ελληνικόν Α.Ε.” 
Οι εντολές που έχει πάρει από το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας είναι να “τρέξει” την επένδυση με γοργούς ρυθμούς. 
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της “Ελληνικό ΑΕ”, της εταιρίας που θα αναλάβει να “τρέξει” τα διαδικαστικά θέματα της επένδυσης. Στην σύνθεσή του διοικητικού συμβουλίου θα τοποθετηθεί δήμαρχος όμορου δήμου αλλά και εκπρόσωπος της Lamda Development.
H σύνθεση του ΔΣ θα περιλαμβάνει επίσης τεχνοκράτες ικανούς να φέρουν εις πέρας σοβαρά διαδικαστικά θέματα, ώστε μην επαναληφθεί ο τραγέλαφος της προηγούμενης σύνθεσης της “Ελληνικό Α.Ε.” που αποτελούνταν από μέλη κινημάτων που ονειρεύονται το Ελληνικό ως έναν τεράστιο αυτοδιαχειριζόμενο αγρό…
Την υπόθεση “Ελληνικό” την έχει αναλάβει προσωπικά ο στενός συνεργάτης και πολιτικός μέντορας του πρωθυπουργού υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης, ενώ στενός του συνεργάτης είναι παρών σε όλες τις συναντήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη επένδυση.
Ήδη, σε λίγες ημέρες αναμένεται πρωτοβουλία των δημάρχων των όμορων με το αεροδρόμιο Δήμων, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου, Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου και Αλίμου Α. Κονδύλη, ώστε να ανοίξει η συζήτηση στις τοπικές κοινωνίες για την μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη, ενώ σύντομα αναμένεται επίσης και προσωπική παρέμβαση του Α. Τσίπρα για την συγκεκριμένη επένδυση που θα είναι ο προπομπός θετικών επενδυτικών ειδήσεων για την Ελλάδα στο προσεχές διάστημα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα