18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Α.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Α.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6ης Δεκεμβρίου συζητήθηκε η επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Πάρι Ευαγγελίου με θέμα «Λειτουργία του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό» παρουσία των Δημάρχων Σπάτων – Αρτέμιδος, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Ραφήνας – Πικερμίου και εκπροσώπου του Δήμου Παιανίας.

Στην επερώτηση, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από τη λειτουργία του αεροδρομίου και τέθηκε το ερώτημα σε ποιες ενέργειες – παρεμβάσεις προτίθεται να προβεί η Περιφέρεια Αττικής για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων, απάντησε ως εισηγητής εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε εν συντομία στο περιεχόμενο και τους όρους της πρώτης σύμβασης που λήγει το 2025 και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και της διοίκησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ανανέωση της εν λόγω σύμβασης.

Μίλησε επίσης, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μη καταβολή των αντισταθμιστικών που οφείλει το Αεροδρόμιο στους πέντε παραπάνω δήμους σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ισχύουσα σύμβαση, για τις ενέργειες των δήμων αυτών αλλά και τοπικών φορέων προκειμένου να αποδοθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και για τις προτάσεις που έχουν υποβάλει για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των δήμων και των περιοχών γύρω από το αεροδρόμιο.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενης από περιφερειακούς συμβούλους της Ανατολικής Αττικής, η οποία σε συνεργασία με τους πέντε εμπλεκόμενους δήμους και τους φορείς της περιοχής, θα διατυπώσουν τις τελικές προτάσεις – αιτήματα που θα υποβληθούν στην κυβέρνηση ώστε να συμπεριληφθούν στο κείμενο της νέας σύμβασης.

 

*Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης – απάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής στην επερώτηση του κ. Ευαγγελίου στο συνημμένο PDF 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα