19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED2024! Δήμαρχος Ρ-Π η Δήμητρα Τσεβά-Μήλα – Ανανέωση προσώπων στο Δημοτικό...

2024! Δήμαρχος Ρ-Π η Δήμητρα Τσεβά-Μήλα – Ανανέωση προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η καλή πορεία της νέας δημοτικής αρχής θα κριθεί απ’ την πολιτική αξιοπιστία της Δήμητρας Τσεβά – Άραγε θα τηρήσει τις προεκλογικές συμφωνίες της στις οποίες αποκλειστικά οφείλει την εκλογή της;

Δυο πολιτικά ερωτήματα κρίνουν την αξιοπιστία της νέας δημάρχου:

  1. Θα τιμήσει η Δήμητρα Τσεβά την υπογραφή της στην ειδική συμφωνία για το Μ. Ρέμα με την Εμμανουέλα Τερζοπούλου;
  2. Θα τιμήσει η Δήμητρα Τσεβά την υπογραφή της στην γενική Προγραμματική Συμφωνία με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο;

Η καλή πορεία της νέας δημοτικής αρχής θα κριθεί απ’ την πολιτική αξιοπιστία της Δήμητρας Τσεβά – Άραγε θα τηρήσει τις προεκλογικές συμφωνίες της  στις οποίες αποκλειστικά οφείλει την εκλογή της;

Εύλογες απορίες αν συνυπολογιστούν αξιόπιστες πληροφορίες μας ότι ήδη η κ. Τσεβά έχει παραβιάσει πλήρως τα συμφωνηθέντα προεκλογικά, παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Κώστα Ξηντάρα να είναι συνεπής ιδιαίτερα  με την προγραμματική συμφωνία με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο κατά την οποία ήταν και ο ίδιος παρών και συμμετείχε στην σύνταξη της.

Απόσπασμα Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Τσεβά-Βασιλόπουλου

Είναι ήδη γνωστό, λόγω δημοσιότητας, από τότε ότι η κ. Τσεβά έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της για κοινό πρόγραμμα  με συγκεκριμένες προτεραιότητες πολιτικής και κοινή ομάδα διοίκησης με τον κ. Βασιλόπουλο, σε συνάντηση πριν τις εκλογές της Β’ Κυριακής αντιπροσωπείας  Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών των δύο παρατάξεων (Τσεβά-Ξηντάρα και Βασιλόπουλου) στους εξής τομείς:

Α) Διεκδίκησης συντονισμού και αξιοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων

Β) Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (πρώην ΔΟΠΑΠ) καθώς και τη συμμετοχή στην εκπροσώπηση του δήμου στα όργανα της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ. Είναι επίσης γνωστό ότι υπήρχε και συμφωνία για ορισμό κοινής αποδοχής του νέου Γενικού Γραμματέα του δήμου και δεν γνωρίζουμε αν τηρήθηκε και αυτό.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και το κρίσιμο πολιτικό διακύβευμα είναι πλέον πόση εμπιστοσύνη μπορεί να υπάρξει σε μια δημοτική αρχή εφόσον αυτή δεν σέβεται την δική της υπογραφή.

2/1/2024: Πρώτη συνεδρίαση Δ.Σ. – Εκλογή προεδρείου – Αντιδήμαρχοι

Σήμερα η κ. Τσεβά ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους με τον κ. Ψωμά αντιδήμαρχο χρηματοδοτήσεων & ΕΣΠΑ, την κ. Λαμπίρη ν’ αναλαμβάνει αντιδήμαρχος πολιτισμού τον κ. Διαγγελάκη Αθλητισμού και τον κ. Δουβίτσα, αντιδήμαρχο περιβάλλοντος.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν μάλλον εύγλωττα, δηλώνει τι είδους πολιτική αξιοπιστία έχει η υπογραφή της στην διαφανή Προγραμματική Συμφωνία ενώπιον των δημοτών με τον κ. Ανδρέα Βασιλόπουλο, όσον αφορά  στους προαναφερόμενους τομείς Χρηματοδοτήσεων και ΕΣΠΑ, Πολιτισμό, Αθλητισμό και Περιβάλλον.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την δημόσια τοποθέτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου αλλά και του Κώστα Ξηντάρα και των λοιπών στελεχών της παράταξης Τσεβά που στήριξαν την εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα