19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ. ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ. ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Ομολογώ ότι δεν αισθάνθηκα την παραμικρή έκπληξη βλέποντας τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνα, να χρησιμοποιούν το Σωματείο τους ως Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου, Ιορδάνη Λουίζου και να εκδίδουν απάντηση στην προσωπική μου δήλωση που ακολούθησε την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Η μοναδική έκπληξη που αισθάνθηκα ήταν η χρονική καθυστέρηση στην έκδοση της ανακοίνωσης, αλλά είναι κατανοητή λόγω της εξάντλησης τόσο του κυρίου Μανούση, όσο και του κυρίου Γεραμάνη από τον αγώνα που έδωσαν στα εκλογικά κέντρα στο πλευρό του διαχρονικού αφεντικού και ευεργέτη τους! Ειδικά τον κύριο Γεραμάνη κουράστηκα να τον βλέπω σε ρόλο χειροκροτητή δίπλα στον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα.

Αναρωτιέμαι, βέβαια, αν το κείμενο της ανακοίνωσης εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα. Είμαι σίγουρος ότι εκφράζει απόλυτα τη γνωστή «κλειστή παρέα» στην οποία συμμετέχουν και οι υπογράφοντες την ανακοίνωση,  οι οποίοι εδώ και δύο μήνες δίνουν αγώνα επιβίωσης για να μην απολέσουν κεκτημένα πολλών ετών και να διατηρήσουν δέσμιο στα χέρια τους ολόκληρο τον μηχανισμό του Δήμου, αδιαφορώντας πλήρως για το γενικό συμφέρον των δημοτών του. Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τις πρακτικές τους. Τις γνωρίζετε όλοι!

Οι υπάλληλοι του Δήμου Μαραθώνα, όμως, δεν είναι οι κύριοι που προανέφερα. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου – τους οποίους έχω την τιμή να γνωρίζω και να συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση, όπως με έχουν γνωρίσει κι αυτοί – δίνουν το δικό τους σκληρό αγώνα για την εξυπηρέτηση του πολίτη, ζώντας επί σειρά ετών στη σκιά ενός κατεστημένου που μετέτρεψε το Δήμο σε μαγαζάκι εξυπηρέτησης προσωπικών και οικογενειακών συμφερόντων.

Κι όλους αυτούς τους υπαλλήλους τους συνάντησα στα εκλογικά κέντρα να προσέρχονται σεμνά και ταπεινά να εκτελέσουν το εκλογικό τους καθήκον, επιλέγοντας προφανώς άλλοι τον Στέργιο Τσίρκα, άλλοι τον Νίκο Χατζηγιάννη, άλλοι τον Βαγγέλη Κυπαρίσση, άλλοι τον Νίκο Στεφανίδη και άλλοι τη δική μας πρόταση.

Δεν είδα κανέναν τους να συμμετέχει σε μια ξεδιάντροπη μεθοδολογία χρησιμοποίησης του μηχανισμού του Δήμου, όπως το έπραξαν τα «πρωτοπαλίκαρα» του κυρίου Λουίζου. Βλέποντας τον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα, έναν παράγοντα που θεωρητικά έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική σκηνή, να δίνει προσωπικό αγώνα, μαζί με τα «πρωτοπαλίκαρά» του, μέσα στον ήλιο για περισσότερες από τέσσερις ώρες, απόρησα!

Εμείς δίναμε έναν αγώνα για το καλό του τόπου, αλλά το δικό τους κίνητρο επιβίωσης αποδείχτηκε πιο ισχυρό! Χάσαμε μια μάχη, αλλά δεν μας λύγισαν!

Τους περιμένω, λοιπόν, ξανά έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή. Και τους ίδιους και το αφεντικό τους! Και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για ένα πράγμα: Αυτή τη φορά, είτε επιλέξουν για επόμενο Δήμαρχο τον Στέργιο Τσίρκα, είτε εμένα, θα το πράξουν με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο χωρίς να επιχειρεί κανείς να χειραγωγήσει με ξεδιάντροπο τρόπο την επιλογή τους.

 

Σπύρος Λιβαθινός

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα