25.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔ.Σ. Ρ-Π: Αποκάλυψη ενός αυταρχικού δημάρχου κι ενός αδύναμου προέδρου στην άσκηση...

Δ.Σ. Ρ-Π: Αποκάλυψη ενός αυταρχικού δημάρχου κι ενός αδύναμου προέδρου στην άσκηση των καθηκόντων του.

Προβληματισμός απ’ την απαθή στάση Μώρου όταν υβρίζεται επικεφαλής παράταξης (Βασιλόπουλος) απ’ τον δήμαρχο!

Έντονα εκνευρισμένος εμφανίστηκε στη χτεσινή (6/12) συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου, ο δήμαρχος, ο οποίος κλήθηκε ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις των επικεφαλής παρατάξεων Πιστικίδη – Βασιλόπουλου και Παπαδοπούλου, οι οποίοι ζήτησαν διευκρινίσεις στο θέμα της παραχώρησης οικοπέδου 11 στρεμμάτων στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ωστόσο η ερώτηση Βασιλόπουλου σχετικά με την παρατυπία που συνόδεψε τον δήθεν «απολογισμό», έκανε τον δήμαρχο να χάσει τελείως την ψυχραιμία του και να επιτεθεί χυδαία στον ερωτώντα με τη φράση «είστε γελοίος κε Βασιλόπουλε».

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ρώτησε τον πρόεδρο Κώστα Μώρο αν αναγνωρίζει ότι έγινε απολογισμός σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία και αντ’ αυτού απάντησε ο δήμαρχος.

Η απάντηση του δημάρχου στην παρατήρηση ότι στο Σώμα δεν συζητήθηκε όπως επιβαλλόταν το θέμα του απολογισμού, (ώστε να συναποφασίσει για τον χώρο διεξαγωγής του απολογισμού, ούτε προσκλήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να συμμετέχουν και να έχουν λόγο επί του θέματος), ότι το έκανε και ν’ ανατρέξουν στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης όπου σας κάλεσα να παραστείτε(!) άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Στο τόσο χονδροειδές ψέμα αντέδρασε έντονα διακόπτοντάς τον ο Βασίλης Πιστικίδης φωνάζοντας «Μάλλον μας δουλεύετε» και μάλιστα το είπε δύο φορές, χωρίς ν’ αντιδράσει ο δήμαρχος.

Όταν όμως παρέμβηκε ο Βασιλόπουλος υποστηρίζοντας τον Πιστικίδη λέγοντας «Πρέπει ν’ απαντήσετε σοβαρά στα ερωτήματα», χωρίς να κρύψει τον εκνευρισμό του ο δήμαρχος απ’ αυτή την διακοπή είπε: «Είστε γελοίος κε Βασιλόπουλε»

Η παροιμιώδης ψυχραιμία Βασιλόπουλου να μην του απαντά στο ίδιο χαμηλό επίπεδο που διάλεξε ο δήμαρχος, επανέλαβε την άκοσμη φράση του με τον Βασιλόπουλο να ζητά επίμονα την παρέμβαση Μώρου, ο οποίος έχοντας παραχωρήσει τη θέση του στον δήμαρχο παρέμενε σιωπηλός στο αίτημα Βασιλόπουλου, αποκαλύπτοντας την αδυναμία άσκησης του θεσμικού του ρόλου.

Οπότε απευθυνόμενος στον Μπουρνούς που επαναλάμβανε μονότονα ότι είναι γελοίος και λέει γελοιότητες τόνισε ότι: «Θα έπρεπε ο πρόεδρος να σας διακόψει και να σας επαναφέρει στην τάξη» και συνεχίζοντας να τον σφυροκοπά παρέμβηκε ξανά θυμίζοντας ότι «Στην επίμαχη συνεδρίαση ενημερωθήκαμε απλά (για το τετελεσμένο γεγονός του απολογισμού) αλλά δεν το συναποφασίσαμε!».

Ατάκα που υποχρέωσε τον Μπουρνούς ν’ αποκαλύψει τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης που υιοθετεί λέγοντας ότι εκείνος αποφασίζει και κανείς άλλος. Επιπλέον τον προκάλεσε να δημοσιεύσει την επίμαχη συνεδρίαση επειδή δήθεν λέει αλήθειες, με χαρακτηριστική ατάκα: «στα κακοήθη sites που υποστηρίζεται με τους servers σας!»

Τελικά είναι σημαντικά δύο στοιχεία απ’ όλη αυτή τη στιχομυθία:

Πρώτον: Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη στάση που τηρεί ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Μώρος, που αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στο θεσμό που υπηρετεί.

Δεύτερον: Όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις γνωρίζουν την αλήθεια και δεν δέχονται τα ψέματα που αραδιάζει ο δήμαρχος συχνά.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα