17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔικαίωση της atticavoice απ’ τον Eισαγγελέα Πρωτοδικών – Την είχαν μηνύσει συνάδελφα...

Δικαίωση της atticavoice απ’ τον Eισαγγελέα Πρωτοδικών – Την είχαν μηνύσει συνάδελφα μέσα (irafina & rpn)

"Ο δημόσιος λόγος κρίνεται δημόσια και τα μέσα ενημέρωσης κρίνουν και κρίνονται"

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να μηνύεται ιστοσελίδα (atticavoice) με έδρα τη Ραφήνα, από δύο άλλες τοπικές ιστοσελίδες της ίδιας περιοχής (irafina – rpn), για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή η πρώτη «τόλμησε» να κριτικάρει τις δύο άλλες με ευφυή σάτιρα, ότι ενεργούν με απροκάλυπτα αντιδεοντολογικό τρόπο υπέρ της τοπικής εξουσίας.

Ανήκουμε προσωπικά στη μαχόμενη τοπική δημοσιογραφία κοντά στα 25 χρόνια και ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι θα φτάναμε στο σημείο να δούμε συνάδελφες τοπικές ιστοσελίδες να φτάνουν ενώπιον του δικαστηρίου, κάτι που μας λυπεί βαθύτατα.

Δυστυχώς για τους μηνυτές, ευτυχώς για την υγιή δημοσιογραφία, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εναντίον των μηνυτών, καθώς απέρριψε την προσφυγή τους και δικαίωσε την AtticaVoice και κατ’ επέκταση την δημοσιογραφία και το αναφαίρετο δικαίωμα της να κρίνει και να κρίνεται. Παράλληλα δικαίωσε όλους όσους υπηρετούν την δημοσιογραφία ανιδιοτελώς με στόχο την χωρίς αγκυλώσεις δημοσιοποίηση των ειδήσεων.

Η ως άνω μήνυση με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανου Μπαξεβάνη, απορρίφθηκε. Όπως αναφέρει η υπ’ αριθμόν 331/22 απορριπτική διάταξη:

«Απορρίπτουμε, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 51 του Κ.Ποιν.Δ την από 8-11-2021 έγκληση των 1) Χρυσόστομου Κελέκη του Σταύρου 2) Αικατερίνης Τράση του Νικολάου με την οποία αιτούνται την ποινική δίωξη των 1) Χρήστου Κωστούλα του Παναγιώτη 2) Αντώνιου Λαζαρή του Θεμιστοκλή 3) Νικολάου Σίμου του Αριστείδη 4) Θεοδόση Βρανά του Νικολάου για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφημήσεως τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση»

Με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνεται ότι: «ούτε η σάτιρα ούτε φυσικά η αλήθεια αποτελούν δυσφήμηση, πολλώ δε μάλλον συκοφαντική».

Ηθική υποχρέωσή μας να παραθέσουμε πιο κάτω το link της δικαιωμένης ιστοσελίδας AtticaVoice με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης:

https://atticavoice.gr/enimerosi/rafina-pikermi/item/4193-rafina-pikermi-epithesi-stin-eleftheria-tou-logou-apo-dimosiografous-meros-a?fbclid=IwAR0bz9I4ekFmzVdjO8amgsPhW50xPs8RI8r8IcdHnzBS-XKFzXuc-t_uT8U

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα