22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΔιοίκηση Μπουρνούς: Πως να κρυφτεί απ’ τα… προβλήματα, όταν τα ξέρουν όλοι;

Διοίκηση Μπουρνούς: Πως να κρυφτεί απ’ τα… προβλήματα, όταν τα ξέρουν όλοι;

Αξιοσημείωτες οι προτάσεις του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε τον θρυμματισμό των κλαδικών στην πηγή και την αποκομιδή τους χωρίς κόστος για τον πολίτη.

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία κατοίκων της Καλλιτεχνούπολης να διοργανώσουν μέσω του ΠΕΣΚ εσπερίδα για να συζητήσουν θέματα καθημερινότητας του οικισμού τους, με επίκεντρο την αντιπυρική περίοδο, όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το απευκταίο αποτέλεσμα μιας ακόμα πυρκαγιάς.

Ακούγοντας εκτενή αποσπάσματα από βιντεοσκόπηση του Δημήτρη Αντωνάκου, κατοίκου Καλλιτεχνούπολης και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας rafinatanews, γίναμε κοινωνοί ενός ακόμα ανούσιου μονολόγου Μπουρνούς, όπου ως συνήθως επιρρίπτει όλα τα κακώς κείμενα του οικισμού από πυρκαγιές, οφείλονται στις εισαγόμενες φωτιές απ’ το Πεντελικό κι όχι απ’ την έλλειψη αποψιλώσεων ώστε να μη βρει πρόσφορο έδαφος επέκτασης η φωτιά.

Μάλιστα έριξε το φταίξιμο στο δασαρχείο, επειδή δεν φρόντισε να δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες ολόγυρα στον εντός σχεδίου οικισμό κι όχι στην δημοτική αρχή του που δεν φροντίζει εγκαίρως ν’ αποψιλώσει κοινόχρηστους χώρους και ν’ απομακρύνει κλαδέματα που συχνά αποτελούν εμπρηστικές βόμβες εκδήλωσης κι επέκτασης φωτιάς.

Οπότε φτάνουμε στην καρδιά του προβλήματος που για τον κο Μπουρνούς είναι η αποκομιδή των κλαδικών. Σύμφωνα με τον κο Μπουρνούς όσοι κάτοικοι καθαρίσουν τα οικόπεδά τους μέχρι 5 Ιουνίου θα έχουν σχετική έκπτωση στο ποσό αποκομιδής. Μετά την 5η Ιουνίου οι κάτοικοι θα πληρώνουν το αντίτιμο με «καπέλο» προστίμου.

Το πιο τραγικό είναι ότι ως μάντης κακών προέβλεψε ότι ένεκα αυτής της αβλεψίας του δασαρχείου «θα ξανακαούμε όλοι(!) και ποτέ δεν θα έχουμε ασφαλείς οικισμούς».

Τι να πούμε για τον κο Μπατάλη καθ’ ύλη υπεύθυνο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, ο οποίος ανέφερε για 2.500 επιστολές που στέλνει ο δήμος σε ιδιοκτήτες για καθαρισμό των οικοπέδων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εκτός της καταπόνησης του προσωπικού!

Εκείνο που δεν καταλάβαμε είναι η αναφορά Μπατάλη στο Μ. Ρέμα Ραφήνας, όπου λόγω των καλαμιώνων που φυτρώνουν σ’ αυτό, εμποδίζεται η πυροσβεστική στην κατάσβεση πυρκαγιάς!

Ουσιαστικές προτάσεις του υπ. Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου

Αξιοσημείωτες οι προτάσεις του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε τον θρυμματισμό των κλαδικών στην πηγή και την αποκομιδή τους χωρίς κόστος για τον πολίτη.

Πρόταση που καθόλου δεν άρεσε στον κο Μπουρνούς, ο οποίος τόνισε ότι τα δημοτικά τέλη δεν καλύπτουν την αποκομιδή των βλαστικών κι αν ο δήμος τα παίρνει δωρεάν θα δημιουργηθεί τρύπα στα οικονομικά του δήμου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα