17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΕργολαβία Χανούμη: Αγωγή εναντίον Μπουρνούς για απλήρωτη εργασία στα δημοτικά κοιμητήρια

Εργολαβία Χανούμη: Αγωγή εναντίον Μπουρνούς για απλήρωτη εργασία στα δημοτικά κοιμητήρια

Πόσο θα πληρώνουμε ακόμα τις άστοχες – πλην κοστοβόρες για το δημοτικό ταμείο – ενέργειες Μπουρνούς;

Ρεπορτάζ Βιργινία Μάρκου

Αγωγή Χανούμη

Ακόμα μία υπόθεση, η οποία… «τραβολογάει» στα Δικαστήρια τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ύστερα από λανθασμένες αποφάσεις κι ενέργειες του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνού, αφορά στην αγωγή του εργολάβου κ. Δημητρίου Χανούμη κατά του Δήμου, που ισχυρίζεται ότι: δυνάμει εργολαβικής σύμβασης – απευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών- το έτος 2018 ανέλαβε τις εργασίες καθαριότητας των Δημοτικών Κοιμητηρίων. Ο εργολάβος εκτέλεσε και ολοκλήρωσε τις συμφωνηθείσες εργασίες, εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου, βεβαίωση καλής εκτέλεσης και ο ίδιος εξέδωσε επτά παραστατικά – τιμολόγια παροχής κηπουρικών εργασιών και καθαρισμού, συνολικού ποσού 24.800ευρώ. Παρά ταύτα όμως, δεν του έχει καταβληθεί κανένα ποσό, γιατί το σχετικό χρηματικό ένταλμα που εκδόθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία επεστράφη αθεώρητο από την Υπηρεσία Επιτρόπου, με την αιτιολογία ότι οι εκτελεσθείσες εργασίες μπορούσαν να υλοποιηθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Ζητά έτσι, ο εργολάβος, όπως υποχρεωθεί ο εναγόμενος Δήμος, να του καταβάλλει το παραπάνω ποσό με τον νόμιμο τόκο, όπως ειδικότερα στην αγωγή περιγράφεται, επικαλούμενος επικουρικά και τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Μία ακόμα υπόθεση, κατά την οποία ζημιώνεται ο Δήμος, αφού αναγκάζεται να πληρώνει δικηγόρους και δικαστικά έξοδα, πολύ πιθανό δε, να αναγκαστεί ο Δήμος σε εξόφληση του εργολάβου (σ.σ. ο οποίος φαίνεται να διαθέτει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά) μόνο και μόνο, επειδή ο Δήμαρχος προχώρησε σε μία απευθείας ανάθεση εργολαβίας, την οποία το ανώτερο Ελεγκτικό Όργανο του Δήμου έκρινε ως περιττή.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα