33.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗ ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Ο αγώνας για τη διάσωση του Μ. Ρέματος...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Ο αγώνας για τη διάσωση του Μ. Ρέματος Ραφήνας συνεχίζεται!

Παρά την απόφαση του ΣΤΕ υπέρ της διευθέτησης του Μ. Ρέματος Ραφήνας Έχασε τη μάχη το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας – Η διευθέτησή του κρίθηκε νόμιμη και Συνταγματική από το ΣτΕ! με την επιλογή του χειρότερου τρόπου αντιμετώπισης πλημμύρας, με αποτέλεσμα αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη επιλογή, να οδηγήσει σε μερικά χρόνια σε καταστροφική πλημμύρα, εκτός του ότι θα έχει χαθεί ένας μοναδικός υγροβιότοπος κι ένα ρέμα απείρου κάλλους απ’ τα λιγοστά που έχουν απομείνει στην αν. Αττική, ο αγώνας για τους εραστές του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλο ρόλο παίζουν τα ρέματα, συνεχίζεται.

Ήδη ο αντιδήμαρχος Ρ-Π Ανδρέας Βασιλόπουλος που στηρίζει την δημοτική αρχή Μπουρνούς, παραμένει όπως λέει σταθερά προσηλωμένος στη “ΣΩΣΤΗ” αντιπλημμυρική θωράκιση της Ραφήνας και τάσσεται υπέρ της κατασκευής του φράγματος στα Σπάτα σε πρώτο χρόνο και μετά σε έργα ήπιας παρέμβασης στα επιμέρους τμήματα της κοίτης.

Ελπίζουμε να μη μείνει μόνο στα λόγια, αλλά να πρωτοστατήσει στον αγώνα ανατροπής της απόφασης του ΣΤΕ, η οποία κακά τα ψέματα τελεσίδικη θεωρείται.

Ακολουθεί η παρέμβαση Βασιλόπουλου:

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Σταθερά προσηλωμένοι στη “ΣΩΣΤΗ” αντιπλημμυρική θωράκιση της Ραφήνας.

Εδώ και χρόνια έχω προτείνει – απλά για να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες – να δημιουργηθεί πρώτα το φράγμα στα Σπάτα ( που θα συγκρατεί το μεγαλύτερο μέρος μίας “ξαφνικής” βροχόπτωσης) μετά να γίνουν τα έργα ήπιας παρέμβασης στα επιμέρους τμήματα της κοίτης.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνυπογράψουμε για έργα που προστατεύουν μερικώς τη Ραφήνα από ενδεχόμενες πλημμύρες, χαλώντας οριστικά ένα πανέμορφο οικοσύστημα που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού,

Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα