21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Σάββας Ιωαννίδης αναρωτιέται: Δυο δεύτερα βιολιά κάνουν ένα πρώτο;

Ο Σάββας Ιωαννίδης αναρωτιέται: Δυο δεύτερα βιολιά κάνουν ένα πρώτο;

Μετά τις καθιερωμένες για τον Δεκαπενταύγουστο ευχές προς όλες και όλους, ο Σάββας Ιωαννίδης, υπ. σύμβουλος στον συνδυασμό «Δύναμη Ανάπτυξης» του υπ. Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου, κάνει μια πολύ σημαντική ερώτηση προς όλες και όλους, για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη….

Γράφει ο Σάββας Ιωαννίδης*

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες! Πολύ μεγάλη η σημερινή ημέρα για την ορθοδοξία.

Ερώτηση προς όλους: Δύο δεύτερα βιολιά, μας κάνουν ένα πρώτο?

Αυτό το ερώτημα βασανίζει τις τελευταίες ώρες την Ραφήνα και το Πικέρμι μας. Οφείλω να πάρω θέση όπως παίρνω πάντα σε κάτι που ξέρω και μπορώ να εκφέρω άποψη.

ΟΧΙ!

Δύο δεύτερα βιολιά δεν θα κάνουν ποτέ ένα πρώτο όσο και εάν θέλουν όσο και προσπαθούν. Το πρώτο βιολί έχει μάθει να παίζει την θέση. Ξέρει τον ρόλο και το κάνει καλά.

Μπορεί στα πολιτικά δρώμενα της Ραφήνας να είμαι πολύ νέος και ακόμα να μην ξέρω πράγματα και καταστάσεις αλλά σίγουρα ξέρω να ξεχωρίζω συμπεριφορές και ανθρώπους.

Με τις δύο παρατάξεις του Ξηντάρα και της Τσεβά, μας ενώνουν πολλά παραπάνω από όσα μας χωρίζουν. Έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας και έχουμε αρκετές φορές αναλύσει ενδεχόμενα συνεργασίας. Κοινός στόχος είναι να φύγει η χειρότερη διοίκηση που έχει περάσει ποτέ από τον τόπο. Η διοίκηση Μπουρνούς.

Όποιος με έχει ακούσει να μιλάω, λέω πως το Α & το Ω είναι να φύγει αυτός ο άνθρωπος που κάνει κακό στην πόλη. Όμως όλα τα άλλα γράμματα της αλφαβήτας είναι ποιον θα βάλουμε στην θέση του;

Τον Κώστα που όποιος τον έχει γνωρίσει από κοντά θα διαπιστώσει πως είναι ένας αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος. Ανοιχτός και χαλαρός. Ένας άνθρωπος που σε μια θέση πχ πολιτικής προστασίας, θα έδινε καλές λύσεις. Γιατί? Γιατί γνωρίζει πως λειτουργεί ένας τέτοιος μηχανισμός από μέσα. Μπορεί να σου βρει άμεσα λύση. Το βλέπεις στον τρόπο που σου το εξηγεί. Δεν σε γελάει..

Μπορεί όμως σαν δήμαρχος να δώσει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Ραφήνα με λιμάνι, κυκλοφοριακό, με μια αγορά που πεθαίνει, με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα? Μπορεί σαν δήμαρχος να σταθεί μέσα σε ένα υπουργείο με υπουργό τον Άδωνι, τον Σταϊκούρα, τον Χατζηδάκη και να μιλήσει με επιχειρήματα και πειθώ? Μπορεί να πείσει έναν Χαρδαλιά να πάρει πίσω μια απόφαση και να εφαρμόσει κάτι άλλο?

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Όποιος το αμφισβητεί, λέει ψέματα στον εαυτό του.

Την Δήμητρα είχα την ευκαιρία να την ακούσω πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Μια γυναίκα που έχει μεγάλη πείρα στην αυτοδιοίκηση. Κάποιοι μου έλεγαν πως επί θητείας της στην καθαριότητα η πόλη ήταν πολύ καθαρή. Ένα πολύ χρήσιμο γρανάζι λοιπόν για έναν δήμο. Να ξέρεις να λειτουργήσεις την καθαριότητα.

Φτάνει αυτό για να σε κάνει δήμαρχο? Άποψη μου? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Στην εικόνα του υπουργικού συμβουλίου που προανέφερα, θα βάλετε και μία ακόμα. Την εκπροσώπηση μας στην Ευρώπη. Να πάνε στην Ε.Ε και να ζητήσουν χρηματοδοτήσεις. Να πάνε και να μιλήσουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις. Μπορεί κάποιος από τους δύο να τα κάνει αυτά?

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Και να θέλουν δεν μπορούν. Γιατί ποτέ τους δεν έμαθαν την θέση.

Προσωπικά έχω κάνει την επιλογή μου. Στηρίζω για δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Στηρίζω έναν άνθρωπο που τον έχω δει να στέκεται τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο και να μας κάνει υπερήφανους. Για τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί. Για τον τρόπο που λύνει τα θέματα που προκύπτουν. Ήρεμα και μεθοδικά. Οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο, με νέα άφθαρτη ομάδα που θέλει και μπορεί. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στον τόπο που αγαπάμε.

Κλείνοντας θα με ρωτήσει κάποιος. Εσύ δεν θα ήθελες έναν από τους δύο στην ομάδα σου? ΝΑΙ, ξεκάθαρα θα ήθελα ένα από τα δύο δεύτερα βιολιά στην ομάδα μου. Γιατί όχι και τα δύο! Γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Γιατί η ομάδα σίγουρα γίνεται καλύτερη. Οφείλει όμως ο κάθε ένας να ξέρει ποια είναι η θέση και που στέκεται σε μια ομάδα.

Με εκτίμηση προς τον αναγνώστη

Σάββας Ιωαννίδης είναι

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«Δύναμη Ανάπτυξης»

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Υπ. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα