25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΒασιλόπουλος ή Μπουρνούς;

Βασιλόπουλος ή Μπουρνούς;

Ραφήνα και Πικέρμι δεν αντέχουν 5 ακόμη καταστροφικά χρόνια Μπουρνούς!

Η ώρα της σωστής κρίσης μπροστά στην κάλπη πλησιάζει. Είναι η ώρα που κάθε ψηφοφόρος πρέπει να πάρει την ζωτικής σημασίας για τον ίδιο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απόφαση σε ποιον δήμο τους αξίζει να ζουν.

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα υπάρξει πραγματική αλλαγή που επαγγέλλεται το πρόγραμμα του Ανδρέα Βασιλόπουλου με συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα μέτρα και οραματικές παρεμβάσεις ή θα έχουμε μια από τα ίδια που γνωρίσαμε τα τελευταία 9 χρόνια και προτείνονται στην έκθεση ιδεών των προγραμμάτων των άλλων δύο συνδυασμών και του απερχόμενου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος διακηρύσσει ότι «μπορεί», αλλά έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν «μπορεί».

MAZI με τον Ανδρέα έρχεται η αλλαγή

Ο Ανδρέας είναι εκείνος που έχει ασκήσει σκληρή κριτική στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Ο Ανδρέας άνοιξε κρίσιμα θέματα, όπως της ρύπανσης απ’ το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Αποκάλυψε επιλογές που έχουν την οσμή σκανδάλων και ανέπτυξε πλήθος δράσεων, όπως το  Job2today, για την ανεργία, έθεσε το θέμα του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, το ολίσθημα των μη-αντιπλημμυρικών έργων στο Μ. Ρέμα, τους δασικούς χάρτες, έφερε 700.000 ευρώ σε δικαιούχους δημότες και τόσα άλλα…

Είναι εκείνος που σε σειρά συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, έχει πιέσει ασφυκτικά τον απερχόμενο δήμαρχο, μέχρι σημείου έκρηξης πανικού, θυμού κι απόγνωσης, που επέλεξε να φυγομαχεί κρυπτόμενος μπροστά στις καίριες ερωτήσεις του Ανδρέα.

Είναι εκείνος που έχει κάνει την έκπληξη σ’ αυτές τις εκλογές με το πρόγραμμα 5ετίας μελετημένο και κοστολογημένο, που έσπευσαν αποσπασματικά να αντιγράψουν διάφοροι συνδυασμοί όταν τα παρουσίαζε σε παρεμβάσεις του.

Είναι εκείνος που μπορεί να σταθεί ενώπιος ενωπίω οποιουδήποτε συνομιλητή του όσο ψηλά σε θεσμική θέση βρίσκεται, με σωστές θέσεις και ιδέες, ώστε να διεκδικήσει τα δίκαια του δήμου υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ειδικά μάλιστα απέναντι σε οποιονδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό της επερχόμενης 10ετίας ώστε τα μεγάλα έργα να παράγουν τοπική αναπτυξιακή υπεραξία και να μην έλθουν ως διαμετακομιστικός οδοστρωτήρας διαλύοντας την τοπική κοινωνία και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Είναι εκείνος που έχει ικανούς συνεργάτες μέσα κι έξω απ’ τον συνδυασμό του με γνώσεις, ο καθένας διακεκριμένος στον τομέα του, εμπειρογνώμονες, αλλά κυρίως με πολιτικό ήθος που απουσιάζει από τον απερχόμενο δήμαρχο, συνεργάτες  που λειτουργούν συλλογικά, ώστε ο δήμος να διαθέτει άφθαρτους ανθρώπους που μετέχουν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία, επειδή διαπίστωσαν μέσω συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται, μέσω εξειδικευμένων γνώσεων που διαθέτουν, ότι επιβάλλεται να μετέχουν ως υποψήφιοι, ενάντια στο παλιό και δοκιμασμένο επί χρόνια αιρετό δυναμικό, που κράτησε και κρατά το δήμο καθηλωμένο σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Το παλιό και το νέο αναμετρώνται σ’ αυτές τις εκλογές!

Απέναντι στην επιλογή υπέρ του Ανδρέα Βασιλόπουλου στέκεται ο απερχόμενος δήμαρχος, κύριος υπεύθυνος για το σημερινό τέλμα και τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά κυρίως τη σοβαρή επισφάλεια για το μέλλον του δήμου.

Είναι εκείνος κι όσοι συνέπραξαν μαζί του, που επί 7 χρόνια έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας με την «ενός ανδρός αρχή», που δεν έκανε κανένα έργο δικό του, εκτός απ’ το να εμφανίζει τα δημόσια έργα ως δικά του, κομπάζοντας επειδή κάποια εκτελούνται επί θητείας του.

Είναι εκείνος κι εκείνη που βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι διοίκησης του δήμου με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Είναι εκείνος κι εκείνη που η εγωπάθεια κι η εμμονή ότι ο τόπος τους ανήκει επειδή συνδέονται με «σόγια», επειδή επιβιώνουν εκλογικά επί χρόνια χωρίς να έχουν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο από παλιομοδίτικες πολωτικές πρακτικές του «τύπου οι δικοί μας κι οι άλλοι», αδυνατώντας να καταλάβουν ότι η Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν αλλάξει ήδη καθώς επέλεξαν να ζήσουν σ’ αυτές πλήθος νέοι δημότες που θέλουν πιο ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες και εμβληματικά δημοτικά έργα υποδομών για μια πρότυπη πολιτεία.

Είναι εκείνη που συνέπραξε σ’ όλες τις αποφάσεις Μπουρνούς, δεν έκανε καμιά αντιπολίτευση εναντίον Μπουρνούς, επειδή απλά θ’ αντιπολιτευόταν τον εαυτό της.

Είναι εκείνη που δεν μπορεί ν’ αρθρώσει ορθό λόγο στα τόσα προβλήματα που χρονίζουν και ζητούν απαντήσεις και λύσεις.

Είναι εκείνη που την πλαισιώνουν άτομα που γνωρίζουν την ανεπάρκειά της και φαντάζονται να κάνουν παιχνίδι μετά ως χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, έχοντας ως πρότυπο τις ίντριγκες του απερχόμενου δημάρχου και της στενής ομάδας του.

Είναι εκείνη που διαδίδει μέσω των «εν δυνάμει χαλίφηδων» ότι είναι η μόνη που μπορεί να κερδίσει τον Μπουρνούς, όταν εκείνος – να θυμηθούμε το τραγούδι της αείμνηστης Σωτηρίας Μπέλλου – διαθέτει ήδη πολλά «κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» και μπορεί να καταπιεί κάθε απόπειρα κριτικής της απερχόμενης διοίκησης του.

Αγαπητές, αγαπητοί συμπολίτες ας μη χάσουμε την τελευταία ευκαιρία που έχουμε ν’ αποκτήσουμε μια νέα διοίκηση του δήμου μας δομημένη πάνω σε νέο ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς ελαττώματα και φθορές, που όλοι ΜΑΖΙ θα κτίσουν ένα γερό, σύγχρονο, στέρεο και καινοτόμο δήμο.

Στην αντίθετη περίπτωση παραδίνοντας την τελευταία μας ευκαιρία στο δοκιμασμένο χρόνια αιρετό δυναμικό, που δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στην επιθυμία να ζήσουμε σε δήμο σύγχρονης εποχής, επειδή ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν να το κάνουν.

Ψηφίζοντας όσους ξέρετε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα διοίκησης γενικά, και χρηστής διοίκησης ειδικά, θα καταδικάσετε τους εαυτούς μας και τις μελλοντικές γενιές σ’ ένα δήμο που θα έχει χάσει ανεπιστρεπτί τα θέλγητρά του και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Ας σκεφτούμε έστω και την τελευταία στιγμή, ότι πίσω απ’ το παραβάν κανείς δεν μπορεί να μας ασκήσει οποιεσδήποτε πιέσεις. Και εκεί με την μυστική μας ψήφο αποφασίζουμε σε ποιον θα παραδώσουμε τα κλειδιά του δήμου για τα επόμενα πέντε καθοριστικά χρόνια.

Καλό βόλι! Με σύμμαχο τη λογική κι όχι την οποιαδήποτε υποχρέωση ή συναίσθημα.  Το μέλλον καθορίζεται σήμερα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα